BMW Servis Sürecinde Yaşanan Sorunlar Zinciri

Hadi
05 Kasım 2024 22:02

BMW i5 sahibiyim. (34DRXXXX)

Daha önce ön cam değişimini 2 ayda yapmadıkları için burada şikayette bulunmuştum.

2 ay sonunda burada şikayet edince, ön camın değişimi tatile gideceğim son gün nihayet yapıldı. Daha sonra, ön ve arka tampondaki PPF'lerde sigorta kapsamında değişti. Araçta PPF değişimi sonrası park sensörlerinde sorun oluştu ve park uyarı sistemi çalışmıyordu. Park sensörlerinin çalışmamasının nedeninin aracın sol ön hoparlörünün çalışmaması nedeniyle olabileceği söylendi. Açıklamaya şaşırdım ama yine de bakımı için yaklaşık 1 ay önce aracımı tatile gitmeden önce (Borusan İstinye'ye) bıraktım.

Park sensörlerinin çalışmadığı için aracın sağ ön tamponunu hafifçe bir yere çarptım. PPF hafif hasar gördü. Çarpma sonucunda sensörler çalışmaya başladı. 1 haftalık tatil sonrası döndüğümde aracın ön tamponunun söküldüğünü ve sökük şekilde bekletildiğini ve bitirilmediğini öğrendim. Aracın toplanması için 2 saat beklemek zorunda kaldım. Ayrıca ön tampondaki PPF'de açılma vardı. Aracı teslim alırken bana sıcaklık sensörünün çalışmadığı, birkaç gün içerisinde bana haber verileceği söylendi. Aracın sıcaklık sensörü çalışmadığı için klima da sağlıklı çalışmıyordu. Dışarısını -40 derecede gösterdiği için soğutmak mümkün değildi.

Birkaç gün sonra lastik basıncı uyarısı verdi. Gidip lastikleri şişirdim ama buna rağmen yine hata vermeye devam etti. Yeniden tarama başlattım ama her seferinde farklı bir basınç göstergesi vardı. Sonuç olarak yaklaşık 1 ay daha geçti. Sıcaklık sensörü ortada yok, beni arayan yok.

Bu arada aracı alırken bana 3 ay sonra Connected Drive etkin olmaya başlayacak, isterseniz 3 ay bekleyin denmedi ve ben Connected Drive'ı olmayan bir araç kullanıyorum ve bu aracın birçok özelliğinden yararlanamıyorum.

Bunlar da yetmedi,

Tüm BMW'lerde aracın fren sistemlerindeki sorun nedeniyle geri çağırma haberlerini medyadan okuduk ama bize bu konuda bir bilgilendirme yapılmadı. Bunu belirterek aracın kontrol edilip bu eksikliğin de bu sırada giderilmesini talep ettim. Parça (Servo) yok diye yapılmadı. Sonra yapılacağı söylenip ötelendi. Harita güncellemeyi sordum, güncelleme olursa sizi arayıp bilgilendirirler dendi. Sonra servisten öğrendim ki meğerse güncelleme varmış. Güncelleme yapıldı, bu sefer bazı ayarlar bozulmuştu.

Borusan muhtemelen stok maliyeti nedeniyle, stoksuz çalışma konusunda ve kaliteli ustaları elinden kaçırıp, düşük ücretle acemi personel çalıştırma konusunda ısrarlı. Borusan'a güvenerek yola çıkılmayacağını anladık.

bmw-servis-surecinde-yasanan-sorunlar-zinciri-4.pdf
bmw-servis-surecinde-yasanan-sorunlar-zinciri-3.pdf
bmw-servis-surecinde-yasanan-sorunlar-zinciri-2.pdf
bmw-servis-surecinde-yasanan-sorunlar-zinciri-1.pdf
06 Kasım 2024 09:10 (Şikayetten 11 saat sonra)

Borusan Oto 40 Gündür BMW İ5  Ön Camını Değiştirmedi

Hadi
28 Temmuz 2024 14:16
Burak sonuçtan hiç memnun değil

BMW Servis Sorunları Ve Müşteri Memnuniyeti Eksikliği

Burak
20 Kasım 2024 10:29
Emir sonuçtan hiç memnun değil

BMW Servisinde Balata Kabusu: Sorun Çözülmüyor

Emir
12 Ekim 2024 10:21
Doğukan sonuçtan hiç memnun değil

Yeni BMW İ5'te Bitmeyen Arızalar ve Yetersiz Servis Desteği

Doğukan
08 Ekim 2024 23:18
Yeni BMW İ5'te Bitmeyen Arızalar ve Yetersiz Servis Desteği
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Murat
21 Nisan 2024 21:43