08 Ocak 2024 11:28

Cihazı satın almadan önce Hepsiburada üzerinden satıcı BirlasShop'a ulaşıp, telefon ile ürünün yağmurlu havalarda kullanıma uygun olup olmadığını sormuştum. Kendileri şarj yerindeki kauçuk kısım kapalı olduğu sürece sorun olmayacağını iletmişti. Fakat ürün ikinci ayını doldurmadan içine dolan su yüzünden çalışmamıştır. Satıcı ile iletişime geçtiğimde bana teknik servis numarasını vermiştir. Bu numara Metrocity'de bir Ducati teknik servisiydi. Ürünü oraya götürdüm fakat bana ürünün yağmurda kullanıldığı için çok fazla su aldığı ve bu sebeple garanti kapsamı dışında olduğunu söylediler. Daha önce ürünün su akıtırken çektiğim videoya istinaden de, lityum bataryaların suya maruz kaldığında yanma riski oluşturduğunu ve bu sebeple acilen servise getirmem gerektiğini ilettiler. Ürünün amaçlandığı kullanım alanında, istenen şartları sağlayamaması, tasarım hatası nedeniyle içine su aldığı ve bu suyu tahliye edemediği için bozulan ve bataryası sebebiyle yangın tehlikesi taşıyan ürünü artık kullanmak istemiyorum. Bu şikayetleri dile getirdiğimde satıcı sorumluluğu önce Hepsiburada'ya, sonra teknik servise atmıştır ve bu kurumlar sorumluluk almamıştır. Pro-ı Evo Black Elektrikli Scooter modeli için IP54 ve IPX5 koruma seviyeleri kitapçıkta belirtilmiştir. IP değerleri, ürünün katı ve suya dayanıklılığını belirten ifadelerdir. İlk hane katı dayanıklılığı, ikinci hane ise suya dayanıklılığı ifade eder. Bu testler TS EN 60529 standardı (IP Testi) ile sınıflandırılır. Bu süreçte, 5081***88 talep koduna istinaden, Hepsiburada satıcının mesnetsiz ifadelerini kabul ederek müşteri yanında olmamış ve iade talebim reddedilmiştir. Cihazın su geçirmez olduğu iddia edilirken, su akıtan bir cihazla karşılaşmam ve bu durumun üretim/dizayn hatası olduğunu düşünüyorum. Konuyla ilgili acil ilgilenilmesini talep ediyorum.

Serlas Otomotiv Serlas Maltepe Müşteriyi Mağdur Ediyor

16 Nisan 2024 16:24

13 Ağustos 2024 03:25
Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Muhammet
08 Ocak 2024 12:10