Ameliyat Sonrası İlgisizlik Ve Ağrı Yönetimindeki Sorunlar

17 Ekim 2024 13:14

Babam 17.10.2024 tarihinde Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde omzundaki yırtılma sebebi ile ameliyat oldu. Ameliyat saat 11.30 civarında bitti ve odasına alındı. Odasına alındıktan sonra ağrıdan dolayı yüksek sesle inleyerek kıvrandı. Ağrı kesici serum bitene kadar bekledik lakin bittikten sonra ağrılar azalmak yerine arttı. Ağrıdan kıvranacak hale geldikten sonra başka bir serum ya da ağrısını dindirecek bir iğne, ilaç vs. Talep ettik. Hiçbir hemşirenin odaya gelip ilgilenmesinden ziyade tavırsız hareketleri gözüme çarptı. Bunu da görmezden geldik. Normal karşıladık, gün içinde konuşmayı bile beceremeyen insanlarla uğraştıklarının farkındaydık ve hak vermeye çalıştık. Doktorun ameliyatta olduğunu ve bilgisi dahilinde olmadan herhangi bir işlem yapılmayacağını bize açıkladılar. Bunu da anlayışla karşıladık ama bu sırada babam hala acı içinde kıvranmaya ve inlemeye devam ediyordu. Ziyaret saati bittiği için Annem refakatçi olarak yanında kaldı ve biz odayı terk ettik. Doktorumuz İ***** H**** T******* ameliyat işlemleri bittikten sonra saat 16.00 civarlarında odaya gelmiş. Tedavi uygulanmasını ve ilaç verilmesini hemşirelere iletmiş. Ameliyat çıkışından doktor gelişine kadar acı çekmeye devam eden babama ilaç tedavisi 18.00 civarlarında uygulanmış. Yani babam toplam 6 saat civarında acı çekti. 16.00 da verilmesi doktorumuz tarafından onaylanan ilaç 18.00 da verilmiş. 2 saat boyunca çeşitli bahaneler üretilmiş. "İlaç yok eczaneden gelmesini bekliyoruz." gibi bir bahane ile oyalandık. Doktor ameliyattayken aranması ve sorulması gerekebilirdi ya da doktor müsaade ettikten sonra Konya'nın bilinen büyük hastanelerinden biri olan bu hastanede ilaç nasıl kalmamış ve eczaneden bekleniyor. Olabilirdi ki. Benim şahsi görüşüm vardiya değişim saatlerinde birbirlerine iş yıkmaktı. Bu da yetmez gibi gece takılan serumun yarıda kesilip sökülmesi de cabası. "Bu böyle bitmez" deyip serumu yarıda kesip söküp götürmüşler. Odaya gece gelen hastanın yatışı tamamlandıktan sonra hemşire çıkarken serumu yarıdayken götürüyor. Gece kimse yok koridorlarda hastaya bakılması için çıktığında hemşireler uyur durumda oluyor. Ziyaretçi saati olmamasına rağmen hasta yakınları odalarda gezip diğer hastalara rahatsızlık veriyor. Öyle hastanedir ki ilgisizlik diz boyu. Sonuç olarak Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Bölümündeki çalışan bütün hemşireler işlerini layığı ile yerine getirmiyor. Güler yüzlü olmayı geçtim ilgiyi ve alakayı insandan esirgiyorlar.

Sena sonuçtan hiç memnun değil

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanede Karşılaştığımız Saygısız Davranışlar

25 Aralık 2024 15:22

16 Aralık 2024 14:18

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Hastanesi'nde Korkunç Ameliyat Deneyimi

25 Eylül 2024 21:28
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Hastanın Taburcu Edilmesi Sonrası Yaşanan Hayati Risk

16 Şubat 2025 13:35