Sedat sonuçtan hiç memnun değil

29 Ağustos 2024 14:01

Bana bitatil (Alnus Turizm) sitesinden 03.07.2024 tarihinde 28.07.2024 başlayacak olan Portekiz-Endülüs turunu satın aldım. Alırken 33 kişinin turu aldığı söylenmesine rağmen 22.07.2024 tarihinde katılımların iptal edilmesinden dolayı turun iptal olduğu söylendi. 14 gün içinde para iadesinin yapılacağı, firma sahibi B***** A** ekte gözüken bankaya talimatın gönderildiğini söyledi. 14 gün 34 gün olunca, İade yapılmayınca 26.08.2024 tarihinde bu sitede şikayetimi yazdım. Şikayetten sonra buradan banabitatil şu şekilde cevap verdi.

profile profile profile
04 Eylül 2024 17:19 (Şikayetten 6 gün sonra)

Değerli Misafirimiz, Şikayet ve önerileriniz ile ilgili taleplerinizi Müşteri temsilciniz veya Misafir ilişkileri departmanımız ile görüşebilirsiniz. Bizlere ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla Banabitatil

04 Eylül 2024 17:32

Gecen hafta yapacağız dediğiniz ödeme yine yapılmadı. Firmanızı tanımadan önce açmadığınız telefonu yeterince aradık.

11 Eylül 2024 10:41

Bana bitatil (Alnus Turizm) sitesinden 03.07.2024 tarihinde 28.07.2024 başlayacak olan Portekiz-Endülüs turunu satın aldım. Alırken 33 kişinin turu aldığı söylenmesine rağmen 22.07.2024 tarihinde katılımların iptal edilmesinden dolayı turun iptal olduğu söylendi. 14 gün içinde para iadesinin yapılacağı, firma sahibi b***** a** ekte gözüken bankaya talimatın gönderildiğini söyledi. 14 gün 34 gün olunca, İade yapılmayınca 26.08.2024 tarihinde bu sitede şikayetimi yazdım. Şikayetten sonra buradan banabitatil şu şekilde cevap verdi. ''Değerli misafirimiz, İade işleminiz için bankaya geçilen talimatımız onaylanmıştır. İade işlem takibinizi kart hareketlerinizden takip edebilirsiniz. Saygılarımızla.'' 27.08.2024 tarihinde banabitatil tarafından telefonla aranarak şikayetlerden dolayı iş yapamadıklarını, şikayetimi kaldırırsam 10 gün içinde paramın iade edileceği, benden önce 4 kişiyle görüştüklerini ve onların kabul ettikleri söylendi. Ben bunu kabul etmedim. İademi hemen yapmalarını istedim. Bu durumu muhasebe ile görüştüler. İadeyi muhasebe onayladı, 2 güne yapılacak dediler. Bugün itibariyle ne bankada bir talimat var ne de gelen bir ödeme. Bana bitatil den, yurt dışı turlarda otellerin isimlerini vermeleri, yurt dışı turların yanında yer alan kesin çıkışlı ibaresi, yurt dışı turlardaki uygun fiyatları, TÜRSAB'a bağlı bir seyahat acentası olmaları, yurt dışı turlarda word karta 3 taksit yapmaları, Web sitelerinde aynı yerlere arka arkaya 2 -3 gün arayla Tur düzenliyor olmalarına inanarak tur satın aldım ve 116.000 TL ödeme yaptım. Şikayet var web sitesi her türlü alışverişte tüketicileri bilinçlendirmek adına çok önemli bir görev yapmakta. Allah herkesi işini düzgün yapanlarla karşılaştırsın.

Yorumlar (6)

Şeyma
Şeyma

İadeyi alabildiniz mi?

Sedat

Ziraat Bankası kredi kartı ile yaptığım harcama itirazının 45 günlük kanuni itiraza cevap süresi tamamlandığında banka tarafından karta iade yapıldı. Ancak diğer banka yani Yapı Kredi Bankası itirazı hala sonuçlandırmadı.

Murat
Murat

Açacaklarmış gibi bir de numara vermişler. 90 gün oldu benim. Bir şey alamaz kimse bunlardan. Soğuk su için benim gibi siz de Yanıtla

İsmail
İsmail

Üzerine bir bardak soğuk su için

Ezgi
Ezgi

Bana da aynı şeyler söylendi. Belgin hanım iadeniz yapıldı deyip aynı belgeyi iletti ama herhangi bir iade olmadı aylar önce. Şu anda da harcama itirazı yaptım bankaya ve onu da onayladıklarını belirtiyorlar fakat onda da herhangi bir ödeme ya da hareket olmadığını bankayla görüşerek öğreniyorum. Hiçbir sözlerine kanmamak lazım!

Sedat

45 gün içinde firma bankaya harcama itirazı ile ilgili itiraz etmezse banka karta parayı geri iade etmek zorunda. Bazı bankalar bunu uzatabiliyorlar. Bankanın üstüne ne kadar gidiliyorsa o kadar çabuk çözülüyor.

Timuçin
27 Eylül 2024 08:46

31 Ocak 2025 14:39
Nurşen sonuçtan hiç memnun değil

İptal Edilen Turun Ücreti İade Edilmedi, Yasal Süreç Sonuçsuz Kaldı

25 Mayıs 2025 23:26