Ayvalık Belediyesi Zabıta Ta Çalışan

07 Mayıs 2024 07:13

Merhaba, 18/11/2024 tarihinden bu yana burada ikamet ediyorum. İkinci katta oturan D**** Y***** zabıta olarak çalışıyor. Ayvalık'ta ve eşi A****** Y***** kıraçı, oturdukları evlerin satılmasından dolayı benim yan daireme, zemin katta taşındılar. Kedilerden çok rahatsız olduklarından ve apartmanda uslu kedileri besleyen D****** Hanım'a bahçede mama kaplarını kaldırmasını rica ettiler. Ben de Alman kadın D******, üçüncü katta ikamet ediyor. Kendisi Türkçe bilmiyor, benim de anadilim Almanca olduğundan ona tercümanlık yapıyorum. Oradan zorla kedi kaplarını bahçenin öteki tarafına taşıttım.
Bir gün yattığım odanın önünde kavga sesleri duydum. Apartman yöneticisi ve D**** Y***** ile eşi A****** Y***** kıraçı tartışıyorlardı. Ben de gayriihtiyari yöneticiye sordum, 'B**** Bey, benimle ilgili bir durum var mı? Çünkü kavgalar benim camımın önünde oluyor.' Yok, sen içeri gir, bir durum yok dedi. Ben de evime doğru yöneldim. O sırada D**** Y***** bana bağırdı, 'Bana bak, sen gel buraya diyorum sana!' dedi. 'O Alman kadın ya, söyle kedi kaplarını oradan alsın' dedi. Ben hiçbir şey demeden içeriye girdim ama bağrışmalar daha da yükseldi. Sonra ben yöneticiye, 'B**** Bey' dedim, 'Söyle onlara benimle düzgün konuşsunlar. Bir kadınla böyle konuşulmaz. Beni rahat bıraksınlar, ben yardımcı olmak için geldim ama siz bilirsiniz' dedim. Ertesi gün A****** Hanım kapıma geldi ve bana, 'Selam vermeden söyle o Alman kadın alsın o kapları' dedi. Ben de artık bu olaylardan çok sıkıldığım için 'İlgilenmiyorum, aranızda halledin ve biz komşuyuz' dedim ve sarıldım. Zorla kedi kaplarını bahçenin öteki tarafına aldırdım. Çok zaman geçmeden D**** Y***** ve eşi A****** Y***** benim kapı komşum oldular ama neredeyse her gün kavga etme bahanesiyle bir şeyler buldular. Saksıları Alman kadının kafasına atmaya kalktılar, kadının üstüne yürüdüler. Kadın 76 yaşında, yazık.

03 Mayıs 2024 23:37

05 Temmuz 2024 02:18