Haber Verilmeden Kesilen HGS Cezaları Ve İcra Tehdidi

22 Aralık 2024 16:54

34 ****4 plakalı aracımla Avrasya tünelini sürekli kullanıyorum. HGS hesabıma sürekli para yatırıyordum bakiyesi vardı. Fakat Avrasya Tüneli nasıl oluyorsa bütün geçişlerimi ihlali geçiş olarak yapmış ve her geçişimde ceza yazmış. Bununla ilgili hiçbir mesaj, mail, arama, bilgilendirme vs. Almadan 11719.17 TL gibi borç bilgisi girilmiş sisteme; tarafıma hiçbir bildirim yapılmadan hem de. Bu durum ile ilgili hiçbir bildirim yapılmadan direk cezai işlem uygulanmış. Üstelik tarafıma tebliğ de edilmemiştir ve icraya verilmişim. 7 gün içinde ödemem talep ediliyor. İcra dairesi tarafından. Hukuken “bildirim yapılmadan ceza tahakkuk ettirilemez” emsal kararına rağmen yapılan bu işlemi mahkemeye taşıyıp itiraz edeceğimi belirtmek isterim. Geçiş yaptığım tarihlerdeki ücreti ödemeyi kabul ediyorum. -ki geçiş yaptığım dönemde bir uyarı bildirimi gelseydi öderdim de- ancak cezalı ödeme yapmamı istemeniz durumunda hukuki haklarımı kullanacağımı ve konuyu Ulaştırma Bakanlığı'na da ileteceğimi tekrar belirtmek isterim. Avrasya Tüneli a. Ş.'nin bu şikayet doğrultusunda gerekenleri yapmasını talep ediyorum.

23 Aralık 2024 08:47 (Şikayetten 15 saat sonra)

Sayın Cafer U., Talebiniz bize ulaşmıştır. İncelemeler yapıldıktan sonra tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır. Bize her zaman Pazar günleri hariç her gün 08.30 – 18.00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla,

23 Aralık 2024 08:48

Sayın Cafer U., Öncelikle soru ve görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürlerimizi sunarız. Talebinize istinaden gerekli incelemelerin yapılabilmesi için konuyu araç plakasını içeren bir metin ile paylaşmanız gerekmektedir. Anlayışınız için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Cafer
Cafer
23 Aralık 2024 10:36

Merhaba Sayın Yetkili, Konuyu araç plakamıda içeren bir mail ile tarafınıza gönderdim.

Halil
Halil

Yani haklısın hem de çok fakat alacağın yok o şikayet edeceğin kurum ve kurumlar tamda onların istediği gibi çalışıyor senin değil Adalet her kese lazım olacak bir gün

Onur sonuçtan hiç memnun değil

23 Temmuz 2023 13:18

18 Eylül 2023 19:08