Yalçın sonucu yetersiz buldu

Atatürk İlkokulu ( Muğla-Ortaca) Yaşatılan Mağduriyet Ve Duyarsızlık!

08 Eylül 2023 13:05

Ortaca Atatürk İlkokulu'nda 1. Sınıfa başlayan çocuklar ana binanın dışında bulunan bir sınıfa atıldılar. Öğretmenler kura çekmiş, en az sayı onların sınıfmış o yüzden onlar dışarıdaki sınıfta okuyacaklarmış. Ya bunlar 6-7 yaşında çocuklar. Tuvalet ana binada. Ortaca kışın aşırı yağış alan bir yer. Bahçe göl oluyor. Müdüre talebimizi ilettik veliler olarak, 3 ya da 4. Sınıflar gelsin en azından dedik, daha büyükler daha bilinçliler dedik. Yok olmuyormuş, sayı fazlaymış. Basit bir matematik ile ona bu sayının ayarlanabileceğini anlattık. Ama asla uzlaşmaya yanaşmıyor. Bize diyor ki hiç sormadınız bir ihtiyacı var mı okulun? Ya konumuz bu mu? E ben neden devlet okuluna gönderiyorum çocuğumu. Bu sabah resmen velilerin eline bez ve su verdiler ve dışarıdan gelen sıraları bize temizletip sınıfa taşıttılar. Ya bizde okuduk her devlet okulunun bir iki görevlisi olmaz mı? Devletin her okulunun aynı standart ve şartlara sahip olması gerekmez mi? Başka bir konu daha. Öğretmen ve sınıf kuraları çekildi. Üstüne basa basa şeffaf bir seçim yapıyoruz kimse gelmesin değişiklik için denildi. Sonra bakıyoruz diğer öğretmenlerin sınıfları daha kalabalık çünkü önceden ya da sonradan gidip o öğretmenin sınıfına kayıt edilmiş bazı öğrenciler var. E sonra onlar kalabalık o yüzden ana binada olmaya hak kazandılar. Bizim öğretmenimiz sözleşmeli gelmiş, seneye devam edip etmeyeceği belli değil atalım bunları dışarıdaki sınıfa. Kura çekildi diyorlar, yersen. Bir tane vicdan sahibi öğretmende demedi mi ya bunlar küçük orası uygun değil diye. Bu sene nasıl geçer bilemiyoruz. Konuyu ilçe Milli Eğitim, olmadı CİMER'e kadar taşıyacağız.

08 Kasım 2023 20:50
Sancaktepe Safa İlkokulu Sorumsuzlukları Temizlik Bakım Eksiklikleri

Ortaklar Fatih Anaokulu Okulumuzdaki Müdürün Tutumu

19 Eylül 2023 09:23

Ataköseoğlu İlkokulu Kayıt Parası Alıyor!

06 Ocak 2025 22:00

Mustafa Itri İlkokulu Anaokulu Katkı Parası