Mesut sonuçtan hiç memnun değil

24 Aralık 2024 19:55

05-02-2024 tarihinde aldığım R8LMQS091948 seri numaralı Asus marka monitör ekranda oluşan ışık dalgaları yüzünden onarım için Asus firması ile iletişime geçtim. Attığım videolar sonucunda, ürünün kusurunun ücretsiz onarım ile giderileceği söylenerek bana verilen kargo kodu ile yetkili servis firması olan SMS Infocom Teknoloji Servis Limited Şirketi'ne ürünü kendi kutusu, kitapçıkları ve içerisinden çıkan tüm aparatları ile eksiksiz çalışır bir şekilde teslim ettim. Ürün, anlaşmalı kargo firması UPS tarafından benden teslim alındı. Kargo takip No: (1Z069V2F6803302479) Ürün UPS Türkiye tarafından karşı tarafa teslim edilmiş olup kutu açılmış ve üzerinden 2 saat geçtikten sonra 'ekran kırıktır' ibaresi ile kutuya konup tekrardan Asus bantları ile bantlanarak kargoda hasar gördü şeklinde tutanak tutulmadan UPS kargoya teslim alınmak istemiyor ibaresi ile geri verilerek tarafıma yollanmış. Tarafıma atılan mailde ekran taşıma esnasında kırılmış olup bu yüzden kargo size geri geldiğinde UPS Türkiye ile hasarlı kargo tutanağı tutmanız gerekli denerek tekrardan servise onarım için göndermeniz gerektiği belirtilmiştir. Ürün bana geri geldiğinde doğal olarak Lüleburgaz UPS Türkiye çalışanı ve acente sahibi ile iletişime geçtim. Ürün kutusunda hasar olmadığını, kutunun serviste açıldığı bu yüzden tutanak tutulamayacağı şeklinde bana dönüş sağlanmıştır. Buna istinaden ürünü teslim almak istemedim ve ürünün servis tarafından açıldığı, Asus bantları ile tekrardan bantlanmış olduğuna dair fotoğrafları kaydettim. Burada bir art niyet söz konusudur. Yetkili servis adı altında olan bu firmanın yorumlarını incelediğimde birçok kişiyi değişik yollar ile mağdur konumuna düşürdüğünü gördüm. Çalışır halde olan ürünümü eksiksiz tamir için kendi kutusunda teslim ettiğim halde ürünümün ekranında sözde taşıma esnasında oluşan hasarlardan ben sorumlu tutulmamalıyım. Kaldı ki tarafıma geri gönderilen ürünümün kutusuna 'ekran kırık' şeklinde etiket yapıştırılmış. Burada ürün hasarlı olmadan UPS firmasından bu hasar parasını tazmin etmek isteniyor da olabilir. Ürün ilk gönderimde serviste teslim alınmıştır ve tutanak tutulmamıştır. Kutusunda hasar yoktur. Ancak taşıma esnasında olduğu söylenmektedir. Tüm bunlara dayanarak ürünümün onarımını veya yenisi ile değişimini talep ediyorum.

25 Aralık 2024 15:37

Hala tarafıma bir dönüş sağlanmadı çözüm üretilmedi. Asus gibi köklü bir firmanın bu şekilde yapması etik ve güven verici değil. Artık Asus'u tercih etmem başkasına da tavsiyede vermem.

27 Aralık 2024 20:22
asus-bilgisayar-kargo-karmasasi-ve-musteri-magduriyeti-6.jpg

Bugün Asus'tan servisin ürünü açtığı zaman ki videoyu ve ürünün hasar tutanağının ekte olduğu mail aldım. Tutanakta herhangi kaşe veya imza olmamakta. Videoda ürünün ambalajından çıkartmadan alt tarafının görüntüsü yok ve herhangi şekilde görülmüyor. Kutuyu açıp monitörü şilteden çıkarttıklarında da ekranı ya da arka kısmı göstermiyorlar. Videonun 4. Dakikasının 19. Saniyesine kadar kırılmış olan kısmı göremiyoruz. Enerji verdiklerinde de ekranda herhangi bir kırıklık ya da görüntü görünmüyor. Ürünün açılımını yapmadan önce kutunun alt tarafından açılıp hasar verilip Asus'un kendi bandı ile sadece alt tarafının kenar kısımlarından bantlanıp ardından üst taraftan video kaydına başlanılmış

27 Aralık 2024 20:28

Kırılan kısmı en net gördüğümüz yer burası. Üstelik ürünün kendi kutusu ile kendi koruyucu köpüğünde hiçbir şekilde hasar hatta kırılan kısmın çerçevesinde dahi hasar yokken ekran nasıl kırılıyor? Ancak bir ince cisimle o köşeden kasten hasar verilmiş olmalı

17 Ocak 2025 15:30
Asus Monitörde Garanti Kapsamında Çözüm Bekleyen Ekran Sorunu
Nevzat sonuçtan hiç memnun değil

28 Ocak 2025 15:21
Garanti Kapsamı Dışında Denilerek Ücret Talebi Ve Şeffaf Olmayan Süreç
Nur sonuçtan hiç memnun değil

11 Ekim 2024 15:28
Asus Monitör Servisinde Çözülmeyen Sorunlar
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

23 Ekim 2024 23:37
Garanti Kapsamında Hasar Gören Monitörüm İçin Çözüm Bekliyorum
Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

13 Ocak 2025 23:05
Asus Teknik Servis Ve Kargo Sorunları