Kaan sonuçtan hiç memnun değil

Sorumsuz Ve İş Bilmez E-İmza Firması

Sorumsuz Ve İş Bilmez E-İmza Firması
01 Mart 2024 15:39

Elektronik imza için Antalya'da Ark iMZA'nın Google'da yer alan kocaman bir başlık içerisinde 15 dakika'da E-İmzanız hazır reklamına maalesef kanarak bu firma ile çalışma yapmak istedik. Başlangıçta ve kurulumda bir problem yoktu fakat 29.02.2024 tarihinde Türkiye Noterler Birliğinin Artes ekranında işlem yapmak istediğimizde hata ile karşılaştık.

Direkt olarak müşteri temsilcisini arayarak durumu izah ettik, akabinde bilgisayarımıza uzaktan bağlantı yapıldı ve kendilerinden kaynaklanan bir sorun olmadığını ileterek bizleri Artes sisteminin bayi destek birimine yönlendirdi ilgili departman birimi.

Verdikleri mail adresine yaşadığımız ve e-imza şirketinin aktardığı hususları yazılı şekilde belirtip yardım talep ettik. Bayi destek birimi ısrarla ve birkaç kez bize bu durumun tamamen e-imza birimi ile çözümlenebileceğini ifade ederek durumun kendileri ile bir bağlantısı olmadığını aktardı. Takiben biz de yeniden e-imza birimine bu konuyu söyledik.

geçen mailleşme trafiği sonrasında sorunumuz tam 24 saat geçmesine karşın çözümlenemedi. Her defasında sorun takip ediliyor çözülecek şeklinde geri dönüş aldık. Ancak satmış olduğumuz ürünlerin üretici firmasındaki mühendisler tarafından ve bilgi işlem kanalından aldığımız bilgiler çerçevesinde bu sorunun tamamen e-imza ile çözümlenebileceğini ve hiçbir zaman bu kadar uzun sürmesine gerek duyulmadan maksimum 15 dakika içerisinde sorunun ortadan kalkması gerektiğini bizim niçin bu kadar uzun süredir sorun yaşadığımı şaşkınlık içerisinde karşıladıklarını söylediler.

Bu durumlar sonrası anlaşılacağı üzere sanırım e-imza firması bizi ya bu konularda oldukça acemi ya da bilerek ve isteyerek sorunumuzu çözmüyorlar.

bu firma yüzünden biz an itibariyle yüklü bir tutar çerçevesinde ticari kayıp yaşadık.

Özlem
Özlem

Hakikaten özellikle yazılmış bir şikayet bu arkadaşlar Ark imza nın 10 milyondan fazla kullanıcısı var. Burada sorun Noterler Birliğinin uygulamasında Ark imza sertifikalarını tanınmamaları. Bu şikayetinizin sorumlusu Noterler Birliği. Ark imza alt kökünü yazılımına dahil edecek. Ark imza hiçbir şey yapamaz. Tüm kurumlar BTK'nın yetkilendirdiği sertifikaları alt köklerini yazılımlarına tanıtıyor. Noterler birliğinin bu uygulamasını yazan firmanın hatası.

25 Nisan 2024 14:30

25 Nisan 2024 14:30

Akan Yürekli A. Ş. Siparişimi Teslim Etmedi Paramı Geri İade Etmiyor.

14 Eylül 2024 13:38