Antalya Muratpaşa Belediyesi Muratpaşa Belediyesi Turunç Masa Şikayet

Antalya Muratpaşa Belediyesi Muratpaşa Belediyesi Turunç Masa Şikayet
09 Aralık 2023 14:02

Muratpaşa Belediyesi Turunç Masa'yı yaklaşık 5 aydır aralıksız arıyorum. Mahallemizdeki hayvan sürüleri nedeniyle kısırlaştırma talebinde bulundum. En az 8, en fazla ise 15 hayvan sürü halinde mahallede dolaşıyor, bazen insanlara bazen de diğer hayvanlara saldırıyorlar. Evimizin karşısındaki geniş arsada bebekliğinden beri beslediğimiz çoğu yavru, bazıları ise yetişkin birçok hayvanı sürü saldırısı sonucu kaybettik. Bu sürüdeki hayvanlar bakıma muhtaç durumda. Kulaklarında küpeleri yok. Çoğu açlık veya kısırlaştırma işlemi yapılmadığı için saldırganlaşıyor. Belediye tarafından herhangi bir besleme yapılmıyor. Biz mahalledeki hayvan severler olarak beslemelerini yapıyor, sağlık sorunlarını gidermeye çalışıyoruz ancak sayıları gün geçtikçe artıyor ve durumla başa çıkmakta zorlanıyoruz. Bazı geceler hayvan seslerinden uyuyamaz hale geliyoruz. En azından bir kısırlaştırma işlemi talep ediyoruz ancak sıralı olduğunu belirterek bizi sürekli bekletiyorlar. Bugün bir kedi daha saldırı sonucu hayatını kaybetti. Dün bir bisikletli vatandaşa 8 hayvan birden koştu ve korkuttu. Ölü kediyi almak için aradığımda geleceklerini söylediler ancak 2 saat geçmesine rağmen hala gelip kediyi almadılar. Turunç Masa'nın kuruluş amacının talep ve şikayetleri almak, gezici ekipler ile müdahalede bulunmak olduğunu düşünüyordum; ancak sürekli bekletilerek herhangi bir müdahale yapılmıyor. Bir ay önce şehir merkezinde 3 yılan gördüğümüzü bildirdik ancak yılanlarla ilgili bir çözüm sunulmadı ve beni büyükşehir belediyesine, oradan da itfaiyeye yönlendirdiler. Yine bir çözüm sağlanmadı. Mahallemizdeki kediler de bu şekilde kaybedilirken, şehir merkezinde yılanlar ve farelerle dolu güvensiz bir ortamda yaşamaktan endişe duyuyorum. Bu sorun için bir an önce çözüm bulunmasını talep ediyorum.

04 Kasım 2023 11:31
Halide sonuçtan hiç memnun değil

Antalya'da Tavuk Sorunu Ve Belediyeye Ulaşamama

29 Kasım 2024 13:33