Etlik Şehir Hastanesi'nde Yetersiz Hizmet Ve Temizlik Sorunları

20 Aralık 2024 08:31

Etlik Şehir Hastanesi'nde ameliyat olan annemin yanında refakatçi olarak kalmaktayım. İki gündür oda ne temizleniyor, ne çöp alınıyor, ne tuvalet temizleniyor, ne de peçete konuluyor. Ameliyattan çıkmış hastamın altındaki çarşafın ıslak olduğunu söylediğimiz halde ancak akşam 7'de değiştirdiler. Çarşaf yok, su yok, bu yok. Çalışan hemşiresinden personeline kadar herkes kaba ve gergindi; naziklik kurallarını ya da eğitimlerini alamamışlar sanırım. Hasta bakıcı, ameliyat sedyesinden kendi yatağına hastayı geçirmeyi bilmiyor. 'Siz biliyorsunuz bu sedyenin kullanımını' diye bize soruyor. Böyle bir şeyi hiçbir yerde görmedim. Asansörün 1 tane olması inanılmaz derecede saçma. Koca Etlik Şehir Hastanesi genel ve yatan hasta binasında bir asansör olması, diğer asansörü kullanıma açmamaları ise işin enteresan boyutu. Güvenliklerin kafalarına göre almaları da ilginç. Refakatçi kartı olmayan bir ton insan yukarı çıkıyor ama kim denk gelirse çıkamazsınız. Yangın merdiveni ise sigara tütün artık ne diyeyim bin bir çeşit şey. Hastaların yoğun olduğu ve enfeksiyon riskinin çok olduğu yerlerde bu kadar sorumsuzluk hayret edici. Bence buraya Sağlık Bakanlığı bir el atmalı, yoksa ilerleyen zamanlarda durumun daha vahim bir hale döneceği aşikar.

Müge sonuçtan hiç memnun değil

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kadın Doğum Servisi Tam Bir Sorun

05 Temmuz 2024 01:29