Büşra sonuçtan hiç memnun değil

AÖF Sosyoloji Kredi Sorunu

26 Ağustos 2024 00:24

AÖF Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji

:26
Pedagojik Formasyon Eğitimi için Felsefe Bölümü mezunu adaylardan istenen, "en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersi aldıklarını gösterir belgeyi" bir türlü alamıyorum. Kanuni hakkım olmasına rağmen sanırım bu hakkın kullanımı uygulamada engellenmeye çalışılıyor.
“aos DESTEK’in verdiği cevap: “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde alınan derslerin notları ve AKTS kredileri, “Not Durum Belgesinde (Transkript) ”, derslerin içeriği ise “Ders İçeriği Belgesinde” gösterilmektedir. Öğrencilerimizin ders durumları bu belgelere göre değerlendirilebilir. Not Durum Belgesi ve Ders İçerikleri belgenizi bulunduğunuz ildeki AÖF Bürosundan alabilirsiniz.” şeklinde.
Ancak pedagojik formasyon için benden “Transkript” ya da “Not Durum Belgesi ve Ders İçerikleri belgesi” değil "en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersi aldıklarını gösterir belge" isteniyor. Pedagojik formasyon için başvuracağım Erciyes Üniversitesi “Transkript” ya da “Not Durum Belgesi ve Ders İçerikleri belgesi” ni kabul etmiyor. "En az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersi aldıklarını gösterir belge"yi istiyor. Bunu belgeyi bir türlü alamadım.
Aos desteğe yazıyorum işe yaramayan kopyala yapıştır cevap veriyorlar; AÖF büroya gidiyorum böyle bir belgeyi biz veremeyiz diyorlar, dekanlığa ulaşıyorum aos desteğe yazın diyorlar. Bu belgeyi nasıl alabiliyoruz; “Transkript” ya da “Not Durum Belgesi ve Ders İçerikleri belgesi” değil "en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersi aldıklarını gösterir belge" isteniyor. ""bu belgeyi kimden nasıl alabiliyoruz" SD yazıyor derslerin kredi karşılığını vermiyor

Onur
Onur

Ben yaklaşık 4 yıldır her başvuru döneminde bununla uğraştım ama bir türlü bu belgeyi alıp başvuramadım. Olan tam olarak şu (kişisel düşüncem kanıtlayamam tabi:-) ; kanuni hakkımız var ama sanırım öğretmen fazlası olduğu için bu hakkı uygulamada kullandırtmıyorlar. Artık bu yıl sinir stres yaşamak istemediğim için uğraşmıyorum. Birinin çıkıp bunu mahkemeye falan taşıması gerek ama o da sonuçlanana kadar 4-5 yıl geçer büyük olasılıkla.

Büşra
Büşra

Dilekçe yazılması gerekir yazmış selcuk Üniversitesi

aof-sosyoloji-kredi-sorunu-1.jpg
Sevinç
Sevinç

Ben de aynı durumdan şikayetçiyim. Uludağ Üniversitesi de bu belge olmadan kayıt yapmıyor. Oradaki görevli Anadolu Üniversitesinin daha önceden bu belgeyi verdiğini ve ögrenci kayıtlarını yaptıklarını söyledi. Şimdi bu kadar insanı zor durumda bırakıyorlar. Bir belgeyi hazırlayıp vermek bu kadar zor olmamalı.

28 Ağustos 2024 12:05

26 Ağustos 2024 12:19