AÖF Sınav Merkezi Seçim Sisteminde Değişiklik

10 Aralık 2023 02:34

Anadolu Üniversitesi AÖF sınav merkezi seçim yönteminde değişiklik yapmış. İkinci sınıf öğrencisiyim ve İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum. Geçen sene sınav merkezi seçimlerinde ilçe bazında seçim yapılabiliyorken, bu sene bölgelere ayırmışlar. Atanacağınız okul ve bulunduğu ilçe tamamen sürpriz oluyor. Bahçeşehir'de oturuyorum, Başakşehir'in alakasızca uzak bir yerine atamasın diye Bakırköy'ü yazmıştım; fakat bu sene Bakırköy seçimimi 4. Bölge olarak atamış ve otomatik olarak Siyavuşpaşa ve Kanarya'ya atmış beni. Yani iki ayrı günde iki ayrı okulda sınava gireceğim. Üstelik Kanarya'yı hiç bilmediğimden yarın sınava giremeyeceğim. Emek harcayıp mesai verip ders çalıştım, günlerce ama sırf alakasız bir yere atandığım için emeklerim boşa gidecek. Mesela 3. Bölgede hem Avcılar var hem Arnavutköy, hem Silivri. Arnavutköy'e toplu taşımayla nasıl ulaşılabilir? Ben ikinci üniversite olarak okuyorum, aracımla gidebiliyorum ama genç öğrenciler ne yapacak? Üç vasıtayla sınava mı gidecekler? Üstelik ulaşım ücretlerinin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde. İlçe bazında sınav merkezi seçimlerinin geri dönmesini talep ediyorum, aksi takdirde üzülerek bölümü bırakmak zorunda kalacağımı da eklemek zorunda olduğumu hissediyorum.

Tuğçe
Tuğçe

Üsküdar Acıbadem' de oturuyorum. Pazar sabah 9.30' daki sınavı Adem Yavuz Mahallesi diye bir yere vermiş. Dudullu' dan bile sonra. Şehir dışında okusam daha az yol giderim.

Nurcan
Nurcan

Katılıyorum. Kızım da yollarda sürünüyor. Bu kadar düşüncesizlik olmaz.

Şennur sonuçtan hiç memnun değil

16 Ocak 2024 14:10

15 Ocak 2024 13:32
Rukiye sonuçtan hiç memnun değil

02 Ağustos 2023 20:47
Anadolu Üniversitesi AÖF Sınavı Merkezi Değişikliği