Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Ödemesini Peşin Yaptığım Hizmete Vade Farkı İstendi

12 Eylül 2023 16:39

Mehtap a**** ben, Amerikan Kültür dil okulu, Antalya, Konyaaltı, Uncalı şubesine ilişkin şikayetim şu şekildedir. 32 saat ders aldıktan sonra eğitime ise başlamam nedeniyle 6 ay ara vermem gerekti. Sonrasında devam etmek için aradığımda, ara verdiğim sure 3 ayı geçtiği için ek ücretlendirme yapılacağı bildirildi.

Ertesi gün bu ücretin 6 bin tl üzeri gibi bir rakam olduğunu öğrendim. Toplam 64 saat özel ders almış olup, saat başı ücreti 260 TL den aldığımı, şu anda ders ücretinin 460 TL olduğunu bu nedenle aradaki farkı ödemem gerektiği söylendi.
Ödemeyi nakit ve elden yaptım. Dolayısıyla ödemesini peşin yaptığım bir hizmeti alabilmem için ticaret hukuku ve ahlakına uymayan şekilde vade farkı istendi. Kaldı ki arada talep edilen bu fiyat farkını hiçbir enflasyon oranı açıklamamaktadır. Kurs bitiminde ödeme yapılıyor olsa idi, bu ücret değişimini anlayabilirdim. Ödemeyi peşin yaptığım için ders haklarımın kullandırılmasını, aksi takdirde kalan ders saati haklarımın hanımefendinin iddaa ettiği yeni ders ücreti üzerinden iade edilmesini talep ediyorum.

12 Eylül 2023 18:30 (Şikayetten 1 saat sonra)
Mehtap
Mehtap
12 Eylül 2023 18:58

Sayın Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları yönetimi, öncelikle müşteri ilişkileri biriminize düzgün ve anlamlı Türkçe cümleler kurabilen bir personel görevlendirmenizi tavsiye ederim. "Sözleşmenin yapıldığı tarihte ödenen bedeller ile bu hakkın kullanılacağı tarihteki eğitim bedelleri arasında Ülke ekonomisine bağlı olarak hasıl olabileceğinden" ne demektir, ne anlama gelmektedir? Buradaki kastınız aradan geçen süredeki enflasyon farkı ise para peşin ödendiğinden, peşin ödenen paranın da değeri artmaktadır. Vermediğiniz hizmete enflasyon farkı koyup peşin aldığınız ücrete enflasyon farķı koymamanız ne etik, ne hukuki ne de ahlakidir. Ayrıca sözleşme maddelerinden kastınız hangi maddelerdir? Tüketici mağduriyetine sebep olabilecek, anayasaya aykırı bir maddenin hukuki bağlayıcılığı da yoktur. Türkiye'nin en büyük dil kurslarından biri olarak böyle küçük hak gasplarına gitmek size ne kazandıracaktır?

12 Eylül 2023 15:19
Enes sonucu yetersiz buldu

Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Büyük Bir Pişmanlıktır...

10 Ağustos 2023 13:12
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

10 Ocak 2024 18:08
Aysun sonuçtan hiç memnun değil

Kursun Disiplinsizliği Ve İletişim Eksikliği Mağdur Ediyor

07 Nisan 2025 01:35