Gülşah sonuçtan hiç memnun değil

04 Aralık 2023 21:57

Kızım m***, Akhisar Ali Şefik İlköğretim Okulu 7-b sınıfında öğrenim görmektedir. 4 Aralık 2023 tarihinde üçüncü ders saatine denk gelen fen bilgisi dersinde, ders öğretmeni i*** tarafından saçını topladığı gerekçesiyle kızımın kolunu çimdiklediği, saçını çektiği ve tüm sınıfın önünde onur kırıcı ifadeler kullanarak eşyalarını dağıttığı bilgisini almış bulunuyorum. Kızım, saçları dağınık olduğunda da 'neden dağınık? ' şeklindeki uygunsuz söylemler nedeniyle saçını toplama ihtiyacı hissettiğini ifade etmiştir. Bu durum, kızımın başına ilk defa gelmiş bir olay olmayıp, okul yönetimiyle yaptığım görüşmelerde 'Biz konuyu öğretmenle görüşeceğiz.' gibi geçiştirici yanıtlar alıyorum. Ancak iki yıldır devam eden bu şiddet olayları karşısında herhangi bir ilerleme kaydedemedik.

Ayrıca, okul idaresi, kızıma onun rızası olmaksızın Ek 9 belgesini imzalatmakta ve kendini savunma hakkını elinden almaktadır. Okula gitmeyen diğer öğrencilerin devamsızlık kaydı yapılmazken, kızımın okul idaresinde bulunduğu zamanlarda bile iki ders devamsız yazılmıştır. Kızım, yaşanan bu psikolojik ve fiziksel şiddet nedeniyle okula karşı soğumuş olup, yaklaşık iki yıldır aynı sorunları yaşamaktayız. Kızıma yönelik yapılan hakaret ve şiddet eylemlerinin son bulmasını talep ediyoruz.

Çekmeköy Sihirli Orman Anaokulu Şiddet

26 Eylül 2024 08:08
Mevlüde sonuçtan hiç memnun değil

31 Ekim 2023 17:00

Zinde Okulları Çocuğumun Okulunda Yaşanan Şiddet Problemleri

04 Nisan 2024 19:32

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu (Esenyurt) Okulda Yaşanan Şiddet Ve Disiplin Sorunları!

02 Ekim 2024 08:53

Anaokulunda Ayrıcalıklı Davranışlar Ve Psikolojik Baskı