Esma sonuçtan hiç memnun değil

Akt Grup & Momsan Sultanbeyli Serra Evleri!

Akt Grup & Momsan Sultanbeyli Serra Evleri!
26 Ağustos 2024 20:39

Sultanbeyli Orhangazi Mah e*** sokak No:*** / 8*** ada -18 parsel Serra evleri adı altında yapılan inşaat 25.08.2024 tarihinde saat gecenin bir vakti Suriyeli bekçisi tarafından ateş yakıldığı ve ateşin daha önceki zamanlarda da olduğu gibi yan evde oturan kişi olan benim bahçeme de sıçramış olup yangın büyümüştür. Yaşamış olduğum bu yangın ilk olmadığı gibi son olmayacağını da biliyorum. Bekçiyi ateşi yakarken uyarmamıza rağmen üslup probleminin olmamasıyla başlayan akabinde duyarsız bir şekilde devam eden konuşma sonrası alevlerin büyüdüğünü fark edince kaçmıştır. Yardım etmesi beklenirken kendi imkanlarımızla alevleri söndürdük. Kendi can güvenliğimi geçtim yanan bölümde kümes ve içinde tavuk vb. Hayvanlarımızın sesleri kulaklarımda çınlıyor. Kuranda bile karıncayı incitme diye hadis var hatırlamama gerek var mı bilemem ama sonuç olarak insanlık dışı bir olay bu. İtfaiye olay yerine gelip son kalan kıvılcımları da söndürmüştür. Polis olay yerine geldiğinde itfaiye konuyu polise aktarıp olay yerinden ayrıldı. Karşımızda bir muhatap da olmadığı için polisler de aynı şekilde şikayetimizi dinleyip karakola gitmemiz gerektiğini iletti.
Konu sadece yangın gibi gözükse de olayın perde arkasında bir sürü şikayetim var. Hiçbir güvenlik önlemi bile almayan bu inşaat yaklaşık 1 senedir bize huzur vermedi. Gürültüsünden pisliğine her şeyi yaşadık. Binanın dış kısımlarına file vb. Bir ile cisim ile korunması gereken yerlerden bahçemize çimento hatta ve hatta paletler düşüyor. Her gün üzerimize ytong yani gaz beton tozları yağıyor. Çevre kirliliğinden bir haber çalışıyorlar. Şantiye alanı ve tüm çalışanlar acil durumlara karşı hazırlıklı olmalı, acil durum planı hazırlanmalı ancak böyle bir durumda kaçmak çözüm mü? İş güvenliği hizmeti şantiyede olmazsa olmaz bir konu işg ekibi tarafından alınması gereken tedbirlerle ilgili uyarılar dikkate alınmalı ve acilen bu tedbirler hayata geçirilmelidir. Acil önlemlerin alınmasını gerekli cezayı da almaları için elimden geleni yapacağım.
Müteahhit ile görüşme yapıldığında kusura bakmayın ben yarın personelin işine son vereceğim dedi ama bu çözüm değil. Bence eğitimlerde yetersiz. Şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Geçtiğimiz günlerde ailem kendilerini uyardıkların da alaycı bir tavırla dünya malı dünyada kalır demiştir. Sonumuz nereye gidiyor hep beraber göreceğiz.

Sapanca Sis Vadi Bungalov Mağdur Olmam

18 Mart 2024 00:06
Sapanca Sis Vadi Bungalov Mağdur Olmam
Oya sonuçtan hiç memnun değil

31 Temmuz 2024 12:19
Karaburun Atlas Yapı Dış Cephe Taş Yapıştırma
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

09 Kasım 2024 02:09
Tevfik sonucu yetersiz buldu