Aksaray Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi Kıvırcık Saçlı Hemşire

09 Mart 2024 01:39

Kız kardeşim dün öğlen saat 13.00'te sezaryen ile doğum yaptı. Hemşire önlüğü giymiş lohusaya nasıl davranılacağını bilmeyen bilinçsiz bir bayan, hastamızla hiç ilgilenmediği gibi saat 18:00'de ne zaman yürütebileceğimizi sorduğumuzda 'Saat 20.00'de' diye cevap verip bizi azarladı. Saat 20:30'da bebeğimiz aç, anne yürüyemediği ve bir şey yiyemediği için şutu inmedi.

'Gelecek misiniz? ' diye sorduğumuzda 'Hayır, gelmiyorum. Siz nasıl refakatçısınız, doyurun çocuğu.' diyerek bizi mamaya yönlendirdi ve 'İyilik olsun diye öyle söyledim, saat 22:30'da geleceğim.' diyerek tekrar azarladı. Saat 21:30'da ancak odaya teşrif etti ve hastamıza yine sert söylemler ve tavırlarla parmak sallayarak tedaviyi reddettiğini, ilgilenmeyeceğini söyleyip bağıra çağıra odayı terk etti.

Hastalar ve güvenlikçiler bu duruma şahit oldu. Olayın ertesi günü hemşire sıfatını taşıyan bayan, bütün mesai arkadaşlarına ve temizlik personeline durumu nasıl aktardıysa, temizlik personeli çarşaf değiştirmemizi söylediğimizde 'İsim var.' diyerek önüne bakıp devam etti. Yani anlayacağınız, hastaya, özellikle lohusa bir anneye ilgi, sevgi, merhamet sıfır. Ne gerekiyorsa lütfen yapılsın.

Sağlık Hizmetlerinde Saygısızlık Ve İlgisizlik

21 Nisan 2025 02:45

14 Kasım 2024 22:22

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Özel Polikliniği Doktoru Bizi Rencide Etti

02 Nisan 2024 18:34