Gümüşsuyu Aile Sağlığı Merkezi Doktorun Gelen Hastaları Dinlememesi

04 Ekim 2023 13:48

5 aylık hamileyim. Aile hekimimi taşındığım için başka bir ilçeye aldım. Aile hekimim olan, İstanbul Beykoz gümüşsuyu Aile Sağlığı Merkezi, 17 numaralı aile hekimliği, ******a tetanos aşısı ve genel hamilelik süreciyle ilgili bilgi almak için randevu aldım.

Randevu aldığım günün gecesinde tüm randevuları neredeyse boştu, yani fazla yoğunluğu olduğunu düşünmüyorum. Odasına girdiğimde 'neden geldin? ' diye sordu, hamile olduğumu ve diğer süreçleri söyledim. Tanışmak ve kaydımı yaptırmak için geldim dedim. 'tamam danışmaya git, hemşire sana bilgi verecek' dedi. Kaç aylık hamileyim, sürecim nasıl geçiyor, bir şikayetim var mı, hangi kan idrar tahlili yapılacak, süreç nasıl ilerliyor, aşılarım var mı, sorum var mı? Bunlarla ilgili tek bir kelime etmeden kovar gibi hemşire anlatacak zaten demesi inanılmaz üzücü. Tetanozla ilgili sorum vardı ama dedim 'e tamam hemşireye sor' dedi. Ben sizi araştırdım, aile hekimi olarak sizi seçtim, size sormak isterdim. Bunları dedim. 'sorunu zaten tahmin ediyorum. Ben' dedi. Ben klinik psikoloğum, seanslarda biri cümleye başlarken ben cümlenin sonunu tahmin edemiyorum. Siz nasıl tahmin ediyorsunuz? ' dedim. 'transferansı biliyor musunuz? ' diyor kendisi bana. Ne demek istediğinizi anlamadım dedim, ne çeşit transferans yaptığımı düşünüyorsunuz. Anlamında söylemek istemiştim, kendisi muhtemelen anlamını bilmediğimi düşünüp 'siz danışmaya gidin' diyerek beni odadan çıkardı. Kendisinin karşıt transferans (kotransferans) yaptığının farkında olmaması çok üzücü gerçekten. Ben şanslıyım çünkü sağlık sigortam var ve özel hastanede zaten tüm kontrollerim sağlanıyor, ama oraya gelen yaşlı teyze ve çocuklu, kucağında küçücük bebekli insanları görünce gerçekten o şekilde bir muamele görmelerine çok üzüldüm.

Vergisini verdiğimiz bir ülkede bize hizmet verecek olan bir sağlık uzmanının bu şekilde tersleyerek, asla hastanın yüzüne değil önündeki bilgisayara bakarak, kelimelerini cımbızla seçerek konuşan biri olması hastalıkları nasıl teşhis ettiği konusunda da düşündürücü. Çünkü şikayetleri düzgün dinlemeden doğru teşhis koyamazsınız.

Umarım aile hekimimi değiştirebilirim, en azından gitmem gerektiğinde o hekime 'zorla derdimi anlatmaya çalışmak' zorunda kalmam. Allah sürekli oraya giden yaşlılara, hastalara, bebeklere sabır versin. Ben aile hekimimi değiştirirken ve araştırırken internette kendisi ile asla bilgi bulamadığım için inşallah bu sonraki seçenlere bilgi olur. 5 aylık bir gebe olarak bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum.

14 Aralık 2023 14:40
Yağmur sonuçtan hiç memnun değil

Aile Sağlığı Merkezleri Sağlık Ocağında Hamilelere Yönelik İlgisizlik Ve Aşı Sorunu

19 Ocak 2024 15:12
Şebnem sonuçtan hiç memnun değil

Aile Sağlığı Merkezleri Doktorun İlgisizliği Ve Azarlaması Gebelik Takibimi Engelledi

26 Aralık 2024 14:05

Değirmenköy Aile Sağlığı Merkezi İlgisiz Doktor Tepkisi