AFAD Depremzede Hak Sahipliği Reddi Mağduriyeti

Nurten
19 Ekim 2023 13:47

6 Şubat depreminde evimiz ağır hasar aldı. Ev 3 katlı olup bir katında babam diğer katlarından birinde ben ve kardeşlerim diğer bir katında diğer iki kardeşim ikamet etmektedir. Evin 2 katı sonradan yapılmış olup oturma ruhsatı bulunmakta kat mülkiyeti tapuya işletilmemiş. 06.02.2023 Kahramanmaraş depremi afeti hak sahipliği ilanında 24. Maddesinde ‘ağır hasarlı olarak tespit edilen ve ebeveynine ait başka bir konutta ikamet eden evli afetzedeye ‘, 25. Maddesinde de’ ebeveynine ait ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiş bir konutta ikamet eden boşanmış afetzedeye hak sahipliği başvurusu hakkı tanınmıştır. Ebeveynine ait başka bir konutta ikamet eden bekar evlatların hak sahipliği verilmemektedir. Hatta tüzel kişilere bile hak sahipliği verilmiştir. Bu durum bizi çok mağdur etmektedir. Köyde olup ruhsatsız olan evlere bile hak sahipliği verilmiştir. Evin yapımında bizzat biz çalışarak tüm birikimimizi kullandık. Tüm mal varlığımızı depremde kaybettik. 3 daireye karşılık bir hak sahipliği verildi. Ve bizim gibi bir sürü insan var. Bunun yanı sıra. Vası olup, ölmüş olan babasının adına bir evi bir dükkanı olan 5 kardeşin. Beşine de birer ev birer dükkan birer dükkan için hak sahipliği verilmiştir. Biz üçe bir oranında yararlanırken onlar beş katı oranında hak sahipliğinden faydalanıyorlar. 7269. Sayılı kanun. 1959 yılına ait olup üzerinde güncelleştirme yapılması gerekmektedir. Bizim gibi çok mağdur olan insanlar vardır. Düştüğümüz durum anayasanın eşitlik ilkesine. Ve sosyal devlet ilkesine aykırı olmaktadır. Mülkiyet hakkından yoksun bırakılmaktayız. Hak sahipliği başvurumuz. Kayıtlı olmayan tapu bilgilerinden yapılmıştır ve emlak beyannamesi kendi adına değildir şeklinde reddedilmiştir.

profile profile

AFAD Hak Sahipliğim İptal Edildi, Mağduriyetim Giderilsin İstiyorum