Gürcan sonuçtan hiç memnun değil

Adria Karavan Mağduriyeti

10 Temmuz 2023 15:09

Adria marka karavan satıcısı; aydos karavan işletmeciliği ve turizm san. Tic. Ltd. Şti. İle yapmış olduğumuz anlaşma sonucunda mağdur edilerek zarara uğratıldık.

20.03.2023 tarihinde adria marka altea 402 PH modelinden iki adet almak için bir anlaşma yapıldı. Opsiyonları ile birlikte 31.000,00 euro KDV dahil olarak imzaladığımız bu anlaşmaya istinaden 5.000,00x2 10.000,00 euro kapora yatırıldı. Bu kapora o günkü kur karşılığı tl olarak yatırıldı. Karavanların teslimi birincisi mayıs 2023 diğeri eylül 2023 olacaktı. Fakat çok küçük bir ihtimalde olsa mayıs ayına yetişmeme ihtimaline karşılık sözleşmeyi haziran olarak hazırladılar. Sözleşmeden sonra defalarca aradığımızda teslimde hiçbir sorun olmadığı belirtildi. Hatta karavanın banttan indiği şasi numarası belli olduğu yükleneceği tırın plakası belli olduğu ömer bey tarafından söylendi.
Sonra aniden euro kurunda yükselme başlayınca iletişimde sorun yaşamaya cevap alamamaya ne sorarsak soralım bir problem olmadığı söylendi. Mayısa yetişmeyen karavanımız için hala sorun yok demeye haziran ayı içinde muhakkak teslim edileceğini söylediler.

Haziran ayı içerisinde ki büyük tatil dönemimden önce verileceği içimizin rahat olması gerektiğini söylediler. Haziran ayında da teslim etmediler. Bu süreçte kur çok hızlı yükselmeye devam ediyordu. Temmuz ayı geldiğinde karavanı teslim edebileceklerini fakat KDV yi eksik ödemek için düşük fatura kesebileceklerini söylediler.

Bu durum bizim şirketimizi zora sokacaktı. Zaten anlaşma tarihinde 20 TL olan kur mayıs ayında 23 iken kur 28,60 olduğunda ve düşük fatura ile teslim etmeye kalktılar. Buna rağmen bir çıkış yolu olarak iki adet verdiğimiz 5000,00 euro yu bir karavanda toplayıp istedikleri kurdan kalan 21.000,00 euro'yu verip bir karavanı almak istedik. Bunu da kabul etmeyip aldıkları tl bedelini iade ettiler. Yani aldıkları 5000 euro karşılığında 3500 euro geri yatırdılar.
Yukarıda yazmış olduğum her cümlenin delili ispatı gerek WhatsApp konuşmaları gerek dekontlar gerekse şahitler ile ispat edilecektir.

18 Temmuz 2023 15:22 (Şikayetten 8 gün sonra)
19 Temmuz 2023 16:00

Merhaba G**Bey, Firmamızdan herhangi bir ürün ya da bir hizmet satın alması yapmadığınız için tarafınıza herhangi bir fatura düzenlenmemiştir ve ürün satın almak üzere yapmış olduğunuz ön ödemeler de sipariş iptali talebiniz üzerine taraflara iade edilmiştir.

Aydos
Aydos

9 günlük bayram tatilinden kaynaklanan bu gecikmeye istinaden siparişini geçmiş olduğunuz iki ayrı karavan ile ilgili talep ettiğiniz üzere iptal süreci sonunda firmamıza tarafınızca yapılan tüm ödemeler Herhangi bir kesinti yapılmaksızın taraflara iade edilmiştir. 9 yıldır yapmış olduğumuz tüm sözleşmelerde imza günü hangi maddeler, hangi şartlar kabul edildi ise siz karavanınızı teslim alırken de aynı maddeler ve aynı şartlar geçerli olmuştur. Hiçbir misafirimizin satış sözleşmesindeki şartlarda konu ne olursa olsun herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Bu konuyu sizler tarafında aydınlatmak üzere Aydos Karavan olarak sizleri ofisimizde tekrar misafir etmekten memnuniyet duyacağız.

Gürcan
Gürcan

Yapmış olduğunuz açıklama gerçeği yansıtmıyor. Çünkü; Sizin belirlediğiniz kura göre 10.000,00 euro aldınız fakat geri öderken yaklaşık 7000,00 euro karşılığında bir tutar iade ettiniz. İkinci konu, ödemenin bir kısmını elden almayı, faturayı düşük keserek vergi usulsüzlüğü yapmayı istediniz. Ve daha önce anlaştığınız rakamdan fatura kesmediğiniz bir çok karavan sahibi ile bunu ispat edeceğiz. Yazdığınız bir yanlışı da düzeltmek istiyorum temmuzda karavanınız geldi diye bilgilendirdik demişsiniz hayır bilgilendirmediniz biz KDV oranları artıyor isterseniz karavan gelmeden anlaştığımız gibi faturamızı kesebilirsiniz demek için sizi aradığımızda geldiğini öğrendik. Sonuç itibari ile bizden aldığınız iki adet kapora size haksız kazanç sağladı ve biz de zarara uğradık. Ve bu süreçte bizim bütçemiz değer kaybetti siz sözleşmeye göre bir haftalık gecikme diyorsunuz ama yazılı ve sözlü olarak biz Mayıs ayının ilk haftasından itibaren her gün o karavanı alacağımızı zannettik.

Mesut sonuçtan hiç memnun değil

Areteas Karavan Giresun Firması Pişman Etti

03 Ağustos 2023 00:41