Yedikule GYO (Beylikdüzü) Kaporamı İade Etmiyor

04 Nisan 2023 21:41

Yeni evim projesi ile ev arayış sürecimizde Beylikdüzü'nde bulunan Yedikule GYO aracılığıyla beğendiğimiz bir ev için satış sözleşmesi yapacaktık. Ev sahibi, emlakçılar ve biz bir araya geldik. Pazarlık devam ederken müteahhit kısa bir işinin olduğunu, hemen geri döneceğini bu sürede teklini düşünmemizi söyleyerek ortamı terk etti. Emlakçılardan h*** ve b***n bey müteahhit için "bu adam gitti daha da dönmez, kapıdan çıkmadan tamam deyip sözleşmeyi yapacaktınız. Yanlış yaptınız" dediler. Ardından müteahhit orada olmamasına rağmen müteahhidin bize teklif ettiği son fiyat üzerinden bir sözleşme yapıp, benden kapora istediler. Sebep olarak da "kaporasını alıp, sözleşmesini yaptık. Sözünden dönmemelisin" diye müteahhide ısrarcı oluruz dediler. O an 50 bin tl kapora istediler fakat ben 25 bin tl kaporayı hesaplarına gönderdim. Ardından müteahhitle telefonda görüştüklerini bizden bir gün süre istediğini, düşünüp kararını ileteceğini; sonuçta bu iş olmazsa kaporayı iade alacağımı söylediler. Ben de kabul ettim.

Ertesi gün sık sık emlakçı b*** beyden gelişme olup olmadığını sordum. Kendisi de müteahhidin olumlu dönüşü için pek umudunun olmadığını, bu ev olmazsa elimde seçenek olması için başka bir evi akşam gösterebileceğini söyledi. Ben de kaporam onlarda olduğu için kabul edip başka bir ev daha baktık. O gün akşam aslında müteahhidin bizden talep ettiği 1 gün bitmişti ve ofislerinde kendilerinden kaporamın iadesini istedim. Onlar da şu an o kadar para çıkışı yapamayacaklarını yarın sıkıntısız şekilde iademi alabileceğimi söylediler. Yarın öğlen kaporayı almak için ofislerine gittiğimde önüme müteahhidin imzaladığı sözleşmeyi koyup, imzayı aldık hayırlı olsun dediler. Ben de verilen sürenin dolduğunu ve evi istemediğimi kendilerine söylediğimde sözleşmeden benim döndüğümü ve imzalanan sözleşmede de yazdığı gibi anlaşmaya uymayan tarafın kaporasının yanacağını söylediler. Hatta üzerinde emlak komisyonu olan %3'ün tamamını talep ettiler. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptım, hakkımı da sonuna kadar arayacağım. Ev arama sürecinde ne yazık ki sektörde böyle firmaların çok olduğunu da gördüm.

Şeyda
Şeyda

Benzer bir durum yaşadım hangi ev için görüşmüştünüz?

Mehmed
Mehmed

Merhaba. Piramit inşaata ait matbaacılar sitesine yakın bir daire için görüşmüştüm. Çok geçmiş olsun umarım bu adamların elinde tek bir kuruşunuz kalmaz