Garanti Sürecinde Mağduriyet: Robot Süpürge Tamirinde Sorunlar

21 Kasım 2024 20:23

09.09.2024 tarihinde bozulan İmilab V1 vakum Mop modelli Xiaomi marka robot süpürgemi, fan arızasından dolayı 11.09.2024 tarihinde servislerden biri olan Bestech Bilişim Teknoloji ve Ticaret Limited Şirketi'ne gönderdim. Ürünümün garantisinin dolduğu söylendi ve arıza onarımı için 4300 TL talep ettiler. Ben de gönderdim. Ürünümün son kontrolleri yapılırken bataryasının da artık kullanılmaz olduğu belirtildi. (Benim robot süpürgem servise gittiğinde gayet bataryası sağlam, tüm evi temizliyor ve hâlâ şarjı kalıyordu, evim 135m2.) Ben bu ürünü aldığımda 2+2 toplam 4 yıl garanti ve bir defaya mahsus batarya değişimi de satın almıştım. Bunu ilgili servise bildirmeme rağmen bunu yapamayacaklarını, 10.000 TL karşılığında bataryayı değiştireceklerini söylediler. Ben de ürünü aldığım Vatan Bilgisayar'a götürüp gerekli desteği oradan almak istedim. Bestech Bilişim Teknoloji ve Ticaret Limited Şirketi, bana ürünümü tam 02.11.2024 tarihinde, toplam 52 gün sonra, alıcı ödemeli olarak geri gönderdi. Ek garanti süreci içinde olmasına rağmen kargo ücretini haksız yere benden aldı. 52 gün boyunca düzgün şarj edilmeyen ürünümün pil ömrünü bitirdiler ve ürünüm eve gelince sadece 2 dakika çalışıp olduğu yerde kapanıyor. Gerekli yardımı almak için Vatan Bilgisayar'a gittim ve tekrardan bir servis süreci başladı, ancak servis batarya değişimini kabul etmedi. Arızalı ürünü tarafıma geri gönderdi. Hiçbir servisten ve satıcı olan Vatan Bilgisayar'dan yardım alamıyorum.

21 Kasım 2024 20:18

Vatan Bilgisayar ve ilgili ürün poliçeni yapan Gulf Sigorta a. Ş. Sigorta bedelini 2 yıl önce ödememe ve sigorta kapsamında ücretsiz batarya değişimi hakkını elde etmeme rağmen parasını ödeyip satın aldığım bu hizmeti kullandırmıyorlar. Bataryanın tamamen ölmesi gerektiğini söylüyorlar. 2 dakika çalışan bir süpürge pil ömrünü tamamlamamış sayılırmış benim bu şekilde kullanmamı bekliyorlar. Ürünün bana bugün servis tarafından hiçbir tamir ya da onarım yapılmadan hiçbir yazılı açıklama yapılmadan gönderildiğin belgesini de ekliyorum.

Gülten
24 Temmuz 2024 23:45
Xiaomi S10t Robot Süpürge Servis Sorunu
Banu sonuçtan hiç memnun değil

29 Ağustos 2024 17:47
Levent sonuçtan hiç memnun değil

Levent
04 Mayıs 2024 18:53
Xiaomi Robot Süpürge Servis Pişmanlığı.
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

16 Eylül 2024 10:23
Zeki sonuçtan hiç memnun değil

24 Ocak 2025 22:54
Garantili Üründe Haksız Masraf Talebi