Öğrenci Deneyimiyle Usla Gerçeği

14 Mart 2023 18:40

Geçtiğimiz hafta sonu Usla'nın 4 ay süren temel aşçılık programından mezun oldum fakat ne yazık ki harika anılarla ayrılamadım. M** ve Usla arasında kalıp bu tercihi yapmıştım fakat gerçekten pişman oldum. Çok değerli şeflerle bu yolculuğu sonlandırmış olsak da başta 'bu sınıfta utanma arlanma yok, yapacağınız bir çorba yani nedir' diye terör estiren şeflere de maruz kaldık. Hatta bu şef tüm sınıfı ortasında sınıfın temiz olmadığını söyleyen arkadaşıma dakikalarca bağırıp kendisini ağlatmıştı. Öğrenci kaydında anladığım kadarıyla bir sıkıntıları var çünkü Instagram sayfalarında gördüğünüz kısa filmlerinde öğrenci diye gördüğünüz birçok kişi, mutfak servisinde ya da yönetimde çalışan kadro. Usla kompleksinde yarım saat geçirdikten sonra bunu kendiniz de fark edebilirsiniz. Güzel bir ekosistemde çok fazla eksik ve ne yazık ki fazlaca ayıp var. İmzalattıkları sözleşme de bunlardan biri nitekim sözleşmenizle hak talebi bulunduğunuzda elinize geçen sadece laf salatası oluyor. Programın kendisine değil, staja bağlı olarak aha sertifika ücreti ödedim, nitekim iade edilemez olduğu ilgili maddede yazmıyor; ama tabii ki iletişim kısmında da yoklar, açık açık paramın alıkonduğunu söyleyebilirim. Sertifika ücreti çoktan gönderildi falan diyorlar, ben daha staj yapmadım :) Kurs detayları sonradan değiştirilemez diyorlar sınıfımıza kimler gitti geldi sayısını ben hatırlamıyorum. Hafta içinde Cumhuriyet Savcılığı'na gidip kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağım, zira kendilerinden tatmin edici bir cevap alamıyorum. Bu arada şunu da söylemeliyim ki olur da bir eğitimlerine katılıp memnun kalmadığınızı yazarsanız Instagram sayfalarına, bunu sileceklerdir. Dün 4 aylık öğrencilerine tam da bunu yaptılar :) yukarıda da görebileceğiniz gibi, geri bildirim vermek asla hoş karşılanmıyor.

ogrenci-deneyimiyle-usla-gercegi-3.pdf
profile profile profile

İlayda
İlayda

Merhaba. Ben de düşünüyorum Usla'yı internette araştırıyorum fakat çok az yoruma rastladım. Yani mezun olan ya da gidenler yok mu hiç kimsenin bir paylaşımda bulunmaması garip geldi biraz. Siz sertifikanızı alamadınız mı acaba? Ve sertifika gerçekten geçerli mi? Orada eğitim gördüğünüzü söylüyorsunuz orada tanıdığınız ya da duyum aldığınız oldu mu acaba yurt dışıyla ilgili. Giden olmuş mu falan? Ve eğitimler hep mi dediğiniz şekiller de geçiyordu? Yüksek meblağlar vereceğiz malum sonunda pişman olmak istemiyorum ben de.

Feride
Feride

Bu kurumda kadına psikolojik şiddet bile var Sözde şefleri kadın haklarına dair paylaşımlar yapıp asla ve kata kadına saygı, kadının değerine yönelik hiçbir yönelimde bulunmuyor aksine kadını eziyor, mobbing uyguluyor EGO bolca var kadını ezen bir kurum burası yazıklar olsun

Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Usla Akademi'de Eğitim Kalitesi Ve Yönetim Sorunları Endişe Yaratıyor

Süleyman