TÜVTÜRK Emniyet Kemeri El İle Çekince Kilitlemiyor

10 Eylül 2024 21:27

Yıllardır 1995 model 5.2 ZJ Jeep Grand Cherokee kullanıcısıyım. İlk defa bu sene muayene istasyonunda dört emniyet kemerinin de el ile asılınca kilitleme yapmıyor gerekçesi ile ağır kusurdan geçemedim. İstasyon görevlisine ve müdürüne bu araçlarda emniyet kemerleri misketle değil eylemsizlik fizik kanununa göre çalışıyor. Yani frene bastığınız anda otomatik kilitliyor diyerek anlatmaya çalıştım. Yetmedi, deneyerek canlı olarak gösterdim. Lakin arkadaşlar servisten bu dair yazı almamı ya da kemer sistemlerini güncel olarak el ile çekince kilitlenecek versiyon ile değişmemi istediler ki böyle bir ihtimal söz konusu değil, başka bir kemer sistemini buraya uydurma şansımız yok. Yurt dışından orijinali getirebiliriz ki o da aynı sistem zaten, frene basınca tutacak. Böyle bir saçmalık olamaz. Yıllardır yaşamadığım bu sorunu Antalya Kumluca ilçesindeki Tüvtürk istasyonunda yaşıyorum. Lütfen gerekli hassasiyeti gösterelim, bu konuya açıklık getirelim, gerekenin yapılmasını sağlayalım.

Burcu
Burcu
11 Eylül 2024 22:34

Gerekli araştırmalar yapılarak gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Tüvtürk kurumuna ve şikayet var kurumuna ilgileri ve çözüm odaklı destekleri için ayrı ayrı teşekkür ederim.

12 Eylül 2024 12:15 (Şikayetten 1 gün sonra)

Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Emniyet Kemerleri Nedeniyle Haksız Muayene Reddedilmesi

03 Nisan 2025 13:34
Emniyet Kemerleri Nedeniyle Haksız Muayene Reddedilmesi
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

TÜVTÜRK 1991 Model Aracımın Haksız Muayene Kusurları

17 Aralık 2023 20:58
TÜVTÜRK 1991 Model Aracımın Haksız Muayene Kusurları

Kırmızı Emniyet Kemeri Yüzünden Muayeneden Kaldım

08 Temmuz 2025 19:23
Kırmızı Emniyet Kemeri Yüzünden Muayeneden Kaldım

10 Ağustos 2023 20:43
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

TÜVTÜRK Fabrika Çıkışı Olmayan Emniyet Kemerinin Olması Gerekiyor Muş

İbrahim