Tokat Devlet Hastanesi Yanlış Teşhis Ve Tedavi

10 Aralık 2023 04:15

Tokat 48. Piyade Alayı Gaziosmanpaşa kışlasında acemi birliğimi yapmakta iken geçmiş psikolojik rahatsızlıklarım ve askerlik şartlarının ruh sağlığıma verdiği şiddetli zarar nedeniyle yaşadığım ağır bunalım, depresyon ve bunları körükleyen fiziki rahatsızlıklarım (baldırlarda ödem oluşması sebebiyle topallama, ağır soğuk algınlığı) nedeniyle muaf raporu almaya ihtiyaç duyduğumda, sıkıntılarımı anlatmak amacıyla Tokat Devlet Hastanesi Psikiyatri Heyeti Doktoru *****ile görüştüm. Askeriyede bulunduğum süreç içerisinde attığım her adımdan, aldığım her nefesten tiksindiğimi, orada geçirdiğim her saniyenin bana zehir gibi geldiğini, kendi içimde bir savaş verirken aynı zamanda vücudumu bir şeyler yapmaya zorlamanın beni çıldırttığını ve akabinde intihar düşüncelerimin başladığını bildirdim. Doktor ******, bu ifadelerim üzerine muafiyet, hava değişimi, ilaç tedavisi düşüncelerini engelleyen anti depresanlar vs.) gibi iyileştirmeye yönelik seçenekler dururken beni Dr. *******Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine yatılı olarak sevk etme kararı aldı ve bu kararın benim ruh sağlığıma ne denli hasar verebileceğini göz ardı etti. Bu korkunç karar sonrası zaten çalkantıda olan ruh sağlığımın daha da kötüye gittiğini, ailemin bu haberle yıkılıp derin bir şaşkınlık ve üzüntü içine girdiğini bildirmekteyim. Doktor ******'gerçek hasta' ile 'rol yapan hasta' arasındaki farkı ayırt etmekte başarısız olduğunu, hatta bu durumu saplantı haline getirip 'Kimse askere geldiği için intihar etmez.' mantığıyla gerçek hastaları da 'rol yapan hasta' kategorisinde değerlendirip kendince akıl hastanesinde yatış cezası verdiğini, ağır sağlık engelinden kaynaklanan içinde biriktirdiği kin, öfke ve haset duygularını hastalar üzerinde verdiği kararlarla atabildiğini ve kendini ancak bu şekilde yatıştırabildiğini korkunç bir tecrübeyle gözlemlemekteyim. Ruh sağlığımı korumak için olan tüm bu çabalarımın, verdiği karar sebebiyle Doktor *****karşısında hiçbir faydasının olmayacağını düşündüğümden Dr. *****Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden taburcu olduktan sonraki Doktor ****ile olan ikinci görüşmemde kendimi çok iyi hissettiğimi, intihar düşüncelerimin olmadığını ve askerliğime devam etmemde hiçbir sakınca görmediğimi bildirmekte kendimi mecbur hissettim.

Emre

Test yaptirfilar 80 puan aldım uyku ilaci kullanıyorum muaf olduk itiraz dilekçesi versem düzelir mi

Davut

Bende önceden psikiyatri ilacı kullanmıştım hastane sevk ettiler muaf mı ederler şu an iyiyim zorunlu askerlik saçma kalkması lazım uzman çavuşlar mobbing baskı uğruyor

Tokat Devlet Hastanesi Genel Denetim Yapılması Gerekiyor.

14 Nisan 2024 00:57

Saygısız Ve Empatisiz Doktor Nedeniyle Mağduriyet

20 Mayıs 16:44

Mazhar Osman Ruh Ve Sinir Hastalıkları Acil Psikolojik Destek Beklerken Umudumu Kaybettim

10 Haziran 16:33