Ticaret Bakanlığı Hamzabeyli Gümrük Sınır Kapısı

04 Temmuz 2024 16:56

Merhabalar, iyi çalışmalar. Umarım bu yazdığımın bir anlamı olacak ve konumunu rütbesini hak etmeyen kişiler cezasız kalmaz. Onların makamında oturmak için atama bekleyen veya hayali olan binlerce insan var. Yurt dışından aracımla Türkiye'ye giriş yapmak istedim. www.mfa.gov.tr/araclarla-ilgili-hususlar.tr.mfa devletimizin Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinden bu maddelere istinaden aracımla tüm evraklarım ile Bulgaristan'dan Hamzabeyli sınır kapısına giriş yaptım. Ticaret Bakanlığı sayfasındaki yabancı plakalı araçlarla ilgili maddeler ile Dışişleri'nin resmi web sitesindeki yabancı plakalı araçlarla ilgili maddelerin birbirini tutmadığını kendilerine ilettim. Tek anlatmak istediğim şey budur. Oradaki gümrük memuru B**** Hanım ve Gümrük Müdür Yardımcısı konumundaki kişiye durumu izah etmeye çalışırken, o makamdaki bir kişinin, bana veya herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına bu tarz lakayıt, umursamaz ve korkutucu davranışlarda bulunması çok vahim bir durumdur. Bu durum hakkında şikayette bulunmak istiyorum. Yasal yollardan mahkeme yolu ile şikayet etmeyi çok isterdim ancak elimde kamera kaydı veya bir delil olmadığından, durumu kendi lehlerine çevireceklerini bildiğim için maalesef avukat yolu ile hakkımı arayamıyorum. Aracım kiralık bir araç olduğundan, ben sadece adama tekrar görüşeceğiz. Aracı kendi üzerime alıp tekrardan geleceğim dedim. Ağzımdan çıkan tek kelime budur. Hamzabeyli sınır kapısındaki gümrük müdür yardımcısı sen ne dikleşiyorsun deyip masadan kalkıp üzerime yürüdü. Beni dövmeye kalkıştı. Ne cüretle bu davranışı sergileyebiliyor. Makamın gücünden mi cesaret alıyor beyefendi? Bu kişinin mutlaka cezalandırılmasını istiyorum. Gerekirse üst mahkemelere, gerekirse televizyona haber yapmaktan çekinmeyeceğim. Burada önemli olan şey aracımın geçip geçememesi değil, bana yapılan çirkin davranışlardır. Oradaki gümrük memuru B**** Hanım geri çıkış işlemlerini yaparken 'Gelmeseydin, geri git, planlamayı önceden iyi yapacaktın' gibi lakayıt ve küçümser bir tavırla kendini göstermiştir. Ayrıca oradaki memur arkadaşlardan bir tanesi pasaportumu ve kimliğimi kendi şahsi cep telefonu ile kamerada fotoğraf çekmiştir. Bu yasal değildir. Bu konuların araştırılmasını Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak sizden rica ediyorum. Devletimizin adaletine güveniyorum.

Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda Polis Memurunun Yabancı Turistlere Uygunsuz Davranışı

21 Ağustos 2025 12:13

Kapıkule'de Haksız Muamele