Dilara
10 Haziran 2024 15:48

WhatsApp üzerinden +91 ile başlayan bir numaradan mesaj aldım. Sadece Google maps üzerinden iletecekleri restorantlara 5 yıldız vererek para kazanabileceğimi söyledi.
Herhangi bir linke tıklamayarak söylediği restoranı el ile yazarak 5 yıldız verdim ve 90 TL gibi bir rakam verdiğim ibanıma ödendi.
Ödeme yapıldığına dair dekont iletmemi istedi ve ilettim. İlk aşamadan geçtiğimi sürecin bu şekilde devam edeceğini kabul edip etmediğini sordu bende kabul ettim.
Sonrasında Telegram a yönlendirdi, yorumlar ve görevler gibi bir ismi vardı grubun. Yönlendirdiği kişide bu işlemleri tekrarlattı. 1 görev 3 restorant'a 5 yıldız vermem ile ilerlemekte ve buna karşılık 90₺ vermeye devam etmekteydiler. Yaptıkları 90₺ ödeme hep farklı kişilerden gelmiştir. Bana ödeme yapıldığına dair dekontu da her işlemde istediler.
Sonrasında dekontta kişisel bilgilerim olduğu için tereddütte bulundum. Bu işlem sadece 9 haziranda olmuştur.
9-10 Haziran arasında herhangi bir hesaba veya kişiye adım kullanılarak para isteme veya para alma gibi bir durum tarafımca olmamıştır. Eğer haklarım bilgim dışında suistimal edilirse bu durumdan WhatsApp ve Telegram sorumludur.
Adıma kayıtlı cep telefonundan yapılmayan herhangi bir işlemi, ıslak imzam olmayan bir evrakı kabul etmediğimi Kamuoyuna bildirerek saygılarımı sunarım.

Dilara
10 Haziran 2024 15:36

+91 ile başlayan bir telefon numarasından WhatsApp üzerinden mesaj aldım. Google Maps üzerinden iletecekleri restoranlara 5 yıldız puan vererek bunun karşılığında para kazanabileceğimi teklif etti dilersem bir deneme yöntemi ile deneyebileceğimizi söyledi ve kabul ettim ilettiği restoranı linke tıklamadan el ile Google'dan aratarak 5 yıldız verdim ve bu kişiye ekran görüntüsünü attım hesap bilgimi isteyerek 100 TL gönderdi Işlemin Sadece bu kadar basit olduğunu ve devam edip etmek istemediğimi sordu Ben de kabul ettim. Telegram üzerinden bir kişi iletti onunla artık iletişimde olacağımı söyledi o kişiyi Telegram yükleyerek ekledim beni bir gruba aldılar. Bu grubun adı görevler ve beğeniler gibi bir şeydi. Bize verilen görev 3 tane ilettikleri restorana 5 yıldız vermek bunun karşılığında da ₺90 ödeme e yapıyorlardı. Tarafımıza Ödeme yapıldıktan sonra dekontu istiyorlardı. 3 ya da 4 sefer oradan 90 TL ödeme aldım ve dekontları kişiye ilettim tarafıma yapılan her ödeme farklı farklı kişiler tarafından nana gönderilmişti. İlettiğimde kontlarda kişisel bilgilerim t. C. Kimlik numarası hesap no vb. Şeyler olduğu için tereddüte düştüm ve gruptan ayrıldım. 9 ve 10 Haziran haricinde bu kişilerle herhangi bir iletişimim olmamıştır adıma yapılacak olan bilgim dahilinde herhangi bir işlemden WhatsApp'ta Telegram sorumludur ıslık imzamın olmadığı Herhangi bir işlemi kabul etmediğimi kamuoyuna bildiririm

Melisa

Merhaba Dilara hanım bir sorun oldu mu sonrasında aynısı başıma geldi çok korkuyorum

Telegram Grubundan Beğeni Ve Paylaşım Grubu

Yenal