İlayda sonuçtan hiç memnun değil

Tchibo Sim Kartı Çalışmıyor

12 Ocak 2024 14:24

Almanya'ya 6'sında geldim. 8'inde Rewe'den Tchibo markalı bir sim kart aldım. Ancak 4 gündür hala kartı kullanamıyorum. Kayıt olurken banka bilgileri kısmında hata alıyorum, büyük ihtimalle Türk bankası olduğu için bu sorun yaşanıyor. Tchibo mağazasına gidip durumu anlattığımda, çalışanın Türkçe bilmesine rağmen, önce postaneye gitmemi önerdi. Daha sonra bazı bilgili kişileri arayıp durumu sordu ama yine bir çözüm bulamadı. Sonunda ilgisiz bir tavırla başından savar gibi davrandı ve gitmemi ima etti. Başka bir telefoncu önerdi, orada Türkler'in çalıştığını ve yardım edebileceklerini söyledi. Ancak, farklı markalara ait sim kartlar nedeniyle orası da yardımcı olmayı reddetti. Son çare olarak Alman arkadaşımın banka hesap bilgilerini girdim. Videolu konuşma kısmında ise İngilizce seçeneği olmadığı için Almanca'yı seçmek zorunda kaldım. İngilizce bilip bilmediğimi sorduğumda göz devirdi ve İngilizce konuştu. En tuhaf kısım ise, Türk kimliğimi kabul etmiyorlar ve yeşil (özel) pasaportumu da kabul etmediler. Kırmızı (normal) pasaport istediklerini, postaneye gitmem gerektiğini ve oraya gitmeden önce bir QR kod almak zorunda olduğumu söylediler. Pasaportumu kabul etmediklerinde şaşkınlığımı ifade ettiğimde, kuralların bu şekilde olduğunu ve bir şey yapamayacaklarını belirttiler. Almanya'ya gelince aldım ve 4 gündür aktifleştiremiyorum. Bir sürü gereksiz bilgi soruyor ve bilgileri kabul etmiyor. Şimdi gidip aldığım marketten iade etmeye çalışacağım; eğer geri alınmazsa burada durumu güncelleyeceğim.

12 Ocak 2024 16:15 (Şikayetten 1 saat sonra)

Sayın İlgili, Müşterimiz ile görüşülmüş olup, gerekli bilgilendirme sağlanmıştır. Tchibo Müşteri Hizmetleri

12 Ocak 2024 16:21

Almanya ile iletişim halinde olmadıklarını söylediler sadece, bir çözüm sunmadılar yani.

13 Ocak 2024 12:36

Bir şekilde Almanya şubenize ulaşır mısınız? Yarın ülkeden ayrılıyorum, 5 gün önce aldığım sim kartı duruyor hala elimde. Aldığım yere gittim iade yapmadılar, Tchiboya ulaşın dediler. Ben ulaşamıyorum. Yetkili olan sizsiniz ulaşmanız daha ihtimal ve kolay. Bu sorunumun bir an önce çözülmesini istiyorum.

Muhammet
Muhammet

Merhaba ilayda hanım size bir sorum olacak benimde yeşil pasaport ile 10 gün sonra Almanya Frankfurt main havalimanına bir yolculuğum olacak kalacak yer rezervasyon ve dönüş biletim Okey. Almanya Havalimanı polisleri pasaport kontrollerinde bir sorun çıkartırlar mı veya dil bilmediğim için soru sorabilirler mi teşekkürler

İlayda

İngilizce bilmek önemli pasaport inceletirken kaç gün kalacağımı sordu ve geri dönüş biletimi de görmek istedi. Gelme sebebi açıklanırsa bir problem çıkmaz bence

Eda sonuçtan hiç memnun değil

26 Şubat 2024 13:35

Tolga