Akın sonuçtan hiç memnun değil

04 Ekim 2023 21:43

Yerli karavan sektörüne faydası olması amacıyla imkanım olmasına rağmen yerli bir marka olan swan karavan'ı tercih ettim. Aracım ağustos 2022 tarihinde teslim edildi. Üretimden kaynaklanan çoğunlukla mobilya işçilik hataları mevcuttu göz ardı ettik. Daha sonra aracın güneş panelinin şarj etmediğini fark ettim, servis yerinde kontrol etti ve sorunları çözdü. Servis için gelen teknik arkadaşa araçtaki işçilik hatalarından bahsettim ve üretim süreci yoğunlaştığı dönemlerde çalışanlarla artış yaşandığını ve sorunlar olduğunu, artık o kişilerle çalışılmadığı bilgisini aldım. Araç üzerinde cam montaj yerlerindeki işçiliği gösterdim ve olmaması gerektiğini onayladı. Açılır kapanır yatakta kullanılan latalar hafif ancak sağlam olmayan bir malzemeden seçilmişti ve çoğu kırıldı, bu sorunu yine swan'a yansıtmadan kendi imkanlarım ile çözdüm.

30 Eylül cumartesi günü karavandan kötü kokular gelmeye başladı, kokunun aküden kaynaklandığını fark edip aracın dışına çıkardım. Akü şişmiş, aşırı sıcak ve gaz çıkışına devam etmekteydi, ciddi bir kazadan dönmüş olduk. Swan ile görüşmemde akünün garantisini firmanın vermediği (Nisan 2022 üretimli) aşırı şarj sebebiyle akünün bozulmuş olabileceği iyi niyet çerçevesinde 6000TL'ye yenilenebileceği bilgisi verildi.

Karavan içerisindeki güneş paneli şarj, harici şarj, sigortalar, inverter gibi cihazların tasarımı ve kurulumu swan firmasına ait. Bu sebeple burada bir kullanıcı hatası olduğunu kabul etmediğimi firmaya belirttim. Davranışları bizde böyle işine gelirse şeklinde oldu. 13 ay boyunca firmaya iletilen bütün yazışmalar kanıt olarak telefonumda durmaktadır. Milyon tl değerine gelmiş karavanlar satan firmalar müşteri memnuniyetini önemsemek yerine işine gelirse şeklinde dönüş yapmaya devam etmektedirler. Burada yaşadığım mağduriyetimin giderilmesini aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı belirtmek isterim.

profile profile profile
05 Ekim 2023 10:56 (Şikayetten 13 saat sonra)
05 Ekim 2023 11:06
Akın
Akın
05 Ekim 2023 11:15

Söylediğiniz gibi ifadeler önemlidir, burada kendi tavrınızı belli ediyorsunuz. Sikayetvar ortamında sorun yaşatan, çözen ya da çözmeye çalışan büyük firmaların müşterilerine nasıl yaklaştığını incelemenizi rica ederim. Bu sayede büyük firma olabilirsiniz. 6000TL beni batırmaz ama prensiplerimden ayrılmak beni batırır. Kalın sağlıcakla.

Ahmet
Ahmet

Akın bey haklı, swan firması boş bir balonmuş meğer. Bin pişman oldum swana bulaştığıma. Hiç iyi niyetli değiller. Toplam 840000 TL para ödememe sadece banka transferi haricinde teslimatta, elden istedikleri 340000 kalanı fatura edilmeseydi. Tüketici Mahkemesi'ne giderdim. İstemeden vergi kaçırmalarına da sebep oldum

Emre
Emre

Akın beye katılıyorum. Kendilerini Kocaeli fuarında bir müşteriye "karavan iyi ama mobilyalarının köşeleri kalitesiz gösteriyor" dediği için fuar alanında gözümün önünde kovdular. Hadi onu da geçtim. Size de Sözde kendini savunan bir açıklama yapmışlar ama her şeyi yalanliyorlar. Ne güzel yol bulmuşlar. Her şeyi yalanla sonra hiç şikayet olmayan firma diye kendinle övün :) Akın beye akü dışındaki tüm şikayetlerine katılıyorum. Sen istediğin kadar kendini iyi firma olarak tanımla, burda yaptığınız açıklamalara ve şahit olduğum durumla bile üslubunuz, yaklaşımınız kendinizi belli ediyor. Önünden bile geçmem. He şimdi buna da dersiniz, zorla mal satmıyoruz. O misafire öyle demiştiniz çünkü.

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Swan Karavan'dan Aldığım Karavan Sürekli Arızalandı, Firma Destek Vermedi

19 Temmuz 2025 18:48
Onur sonuçtan hiç memnun değil

Karavan Teslimatı Gecikti, Eksik Ve Arızalı Hizmet Aldım

09 Haziran 2025 10:27