İdris sonuçtan hiç memnun değil

SsangYong Torres Evx Kapora İadesi.

05 Mart 2024 21:40

19.02. 2024 tarihinde Mersin SsangYong Bayisinde Torres evx için 100 bin tl. Kapora ödeyerek sipariş verdim. Ancak Aracın Güney Kore tanıtımlarında sunulan 4 özelliğin eksik olması, Aracın ne zaman teslim edilebileceği ilgili net bir tarih verilmediği, dolayısıyla araç fiyatının ne kadar daha artabileceği ilgili endişelerim olduğundan, siparişi İptal ettim. Verdiğim ücretin iadesini talep ettim. İade ilgili net bir tarih vermediler. Buradaki yorumları okuyunca bir karamsarlık çöktü bana. Bu enflasyonist ortamda geciken her bir gün mağduriyet oluşturmaktadır. Daha önce Skoda firmasına da 2020 yılında kapora vermiştim. Vazgeçince 2 gün içinde iade etmişlerdi. İnşallah Şahsuvaroğlu da hemen iade eder de mağdur olmayız.

18 Nisan 2024 08:48 (Şikayetten 1 ay sonra)
SsangYong Torres Evx Kapora İadesi.

Sayın İdris EKİN; Sizlere kapora ödeme esnasında imzalatılan ''Araç Alım Kaporası Taahhütnamesi'' sözleşmesini imzaladığınız halde sizlerin burda şikayet yazmanız kesinlikte kötü niyetli olduğunuzu göstermektedir.

İdris
20 Nisan 2024 16:06

Benim kötü veya iyi niyetli olup olmadığımı sorgulamak sizlerin haddine değil. Ayrıca Kapora verme aşamasında imzalatmış olduğunuz basit bir taahhütname belki yasal olabilir. Bir şeyin yasal olması, o şeyin ahlaki ve etik olduğunu göstermez. Ben 100 bin tl. Kapora verirken benim sırada olduğum söylendi. Ancak sonradan öğrendim ki araç parasının tamamını yatıranlar hemen önümüze geçiyormuş. Peki bu kötü niyetin dik alası değil mi! Kapora verdikten sonra 12 gün sonra aracı almayacağımı yazılı olarak size beyan ettim. Sizden bu süre içerisinde herhangi bir hizmet almadım. Firmanızı mağdur etmedim. Benim yüzümden bekleyen müşteri mağdur olmadı. Aylık faizlerin % 5 olduğu bir ortamda, benden almış olduğunuz bu parayı faize yatırarak 6 ayda 60 bin tl. Kazanmayı düşünüyorsunuz sanırım. Yoksa öbür türlü neden paramı ödemiyorsunuz. Bu tamamen faizci zihniyeti. Firmanıza hakkımı helal etmiyorum. Gerçi Şahsuvaroğlu firmasının hak, hukuk, helal ve etik gibi bir derdi olduğunu da düşünmüyorum. Eğer Şahsuvaroğlu firması düşkün durumda ise, iflas edecek gibi ise beni arayıp bu platformda da deklere ederseniz söz veriyorum size 100 bin tl. Yi bağış yapacağım. Çoluk çocuğumun sadakası olsun. Sonuçta ben inanan bir insanım. Yolda kalmış, iflas etmiş, ihtiyacı olan, zavallı duruma düşmüş insanlara yardım etmeyi görev addederim kendime. Bu arada ticari ahlakı ön planda tutan, müşteri memnuniyetini şiar edinen firmalara da selam olsun. 2020 yılında Skoda Superb siparişi vermiştim. Kapora verdim. Araba gelinceye kadar bayağı zam gelmişti. O zaman Skoda İstanbul Doğuş bayisine durumu ilettim. 2 gün içinde kaporamı iade etmişlerdi. Onlara teşekkürü bir borç bilirim. Müşterilerini mağdur etmeyip, bir şirket politikası yaptıkları için.

Cüneyt

Torres evx alacaktım, başta böyle yapan satın aldıktan sonra serviste neler yapar? Vazgeçiyorum almaktan.

Abdullah

Hayal kırıklığı...

İsmail

Bu şirket neden büyümüyor, ispatı bu. Ben de Aralık'ta verdim. Bayiyi her aradığımda finansa haber verelim, geri ödeme yapılsın diyorlar. Hala bir şey yok. Torres iyi satış yapabilecek bir araçtı fakat bu şirket politikası ile bir yere varamazlar.

Ömer sonuçtan hiç memnun değil

SsangYong Şahsuvaroğlu İnsanların Güvenip Verdiği Ön Ödemelerini Geri Ver!

28 Şubat 2024 03:53

Ymy Çorlu SsangYong Bayi Kapora Paramı İade Etmiyor!

18 Ocak 2024 09:08
Hasan sonuçtan çok memnun