Faruk
02 Ağustos 2024 16:44

25.07.2024 tarihinde "Shell (İlkyerleşim, 1193. Sk., 06060 Yenimahalle/Ankara) " adresindeki Shell şubesinden F**** İ***** şirketimizin 2021 Model Ford Transit Custom aracımıza kapalı kutu Shell marka AdBlue alıp aracımıza ekledik. Henüz aracı 20km kullanmamışken tekrar AdBlue uyarısı vermiştir. Aracı Kartaş yetkili servisine gönderdiğimizde AdBlue'nun bozuk olduğu Kartaş yetkili servisince belgelenmiştir. Aracımızda tam olarak 30.824,87 TL (AdBlue tankı, İndirgeyici deposu, işçilik) hasar oluşmuştur. Satın alma fişleri ve Kartaş servisinden alınan belge ile durum satın almış olduğumuz Shell şubesine bildirilmiştir. Onlar da Shell için AdBlue üretimi yapan firmaya yönlendirdiler. Firmaya numune AdBlue göndermemize rağmen numuneler sızdırmış, yeterli değil vb. Bahanelerle test yapılmamıştır. Ürettikleri başka ürünlerin testlerini (bizim gönderdiğimiz numunenin testini yapmayıp, başka ürünlerin belgelerini sunarak) bize gönderip "ürünlerimizde problem yoktur, zaten kalite kontrol yapıyoruz vb." tarzında yaklaşımları olmuştur. Üretim yapan firma "tekrardan satın aldığınız şube ile iletişime geçin bizlik bir olay yok" diyerek başından savmıştır. Tekrardan şube ile görüştüğümüzde ise "Olay bizlik değil üretim yapan firma ile görüşün" denilerek tekrardan başlarından savmışlardır. Aracımız tam olarak 9 gündür kullanılamaz halde Kartaş servisinde beklemektedir. Shell firmasının, Shell bayisinin ve Shell için üretim yapan firmanın sorumsuz tavrı yüzünden hem aracımızda hasar oluşmuş hem de işlerimiz 9 gündür aksamıştır. Tüm araç kullanıcılarına Shell firmasından hiçbir şekilde yakıt ve AdBlue gibi katkı maddeleri almamaları için uyarıyorum. Ne Shell, ne Shell şubesi ne de AdBlue üreten firma hatalarını kabul etmemektedir. Sözde en büyük akaryakıt firmalarından olan "Shell" bu durumda bizi mağdur etmiştir. Bu problem mahkemeye taşınmıştır.

shell-marka-bozuk-adblue-yuzunden-aracimizda-hasar-olustu-1.pdf
05 Ağustos 2024 16:38 (Şikayetten 2 gün sonra)
Faruk
05 Ağustos 2024 17:08

444 2020 numaralı telefondan aradılar, "Shell" marka olarak satın aldığımız AdBlue için "zaten üretici firmaya yönlendirilmişsiniz, bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Dilerseniz hukuki yola başvurabilirsiniz" şeklinde şaka gibi cevap verildi. Sanıyorum burayı okuyan kişiler artık nereden yakıt almaması gerektiğini anlamıştır.

Salim sonuçtan hiç memnun değil

Salim
03 Mart 2024 10:27
shell-adblue-ile-yasadigimiz-maddi-manevi-zararlar-5.pdf
shell-adblue-ile-yasadigimiz-maddi-manevi-zararlar-1.pdf
Barlas sonuçtan hiç memnun değil

Shell Hatalı Yakıt Dolumu Ve Çalışanının Arkasında Durmaması

Barlas
16 Eylül 2024 10:07

Ahmet
03 Ocak 17:12
Shell AdBlue Arızası: Mağduriyetim Giderilmiyor!
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Shell AdBlue Düşük Kaliteli Satıyor

Ahmet
08 Kasım 2023 14:13
Başak sonuçtan hiç memnun değil

Başak
30 Temmuz 22:39