Ayse
15 Ağustos 2023 16:003.518

Benim oğlum İstanbul Eyüp Şehit Murat Taş Ortaokulu 7. Sınıfa gidecek bu sene. 6. Sınıfa başladığında İngilizce ağırlıklı sınıfı tercih ettik. Bu sene de devam edecekti fakat 4 veli biz onaylamıyoruz dediği için eğitimi göremiyorlar. Sebepleri birinin ortalaması düşmüş, biri özel ders aldırıyormuş, biri verim alamamış, biri de taşınabilirmiş. Okul müdürümüz onları düz sınıfa almayı teklif etti ama çocuklar arkadaşlarından ayrılmak istemiyor. Böyle bir gerekçe olabilir mi? 4 veli yüzünden 33 öğrenci eğitim alamayacak, resmen eğitim hakları engelleniyor.

Okul müdürü 1 kişi bile istemezse zorunlu olmadığı için bir şey yapamam diyor. Bizim devletimizde 5 öğrenci için öğretmenlerimiz inşaat işçisi gibi tuğla taşıyıp harç yaparak okul kurmuyorlar mı? Lütfen yardımcı olun, hiçbir şey yapamıyoruz. Hem çocuklarımızın hem ülkemizin geleceği için devletimiz ve okul idaremiz bize böyle bir fırsat sunarken biz faydalanamıyoruz, 3 değil 33 öğrenci mağdur. Allah rızası için yardımcı olun. Bu çocuklar, ortalamaları yüksek olan çocuklar, lütfen ziyan olmalarına izin vermeyin. Herkes özel öğretmen, özel ders ya da kurs karşılayacak durumda değil. Benim çocuğum 1 yılda çat pat İngilizcesiyle insanlarla anlaşa biliyor. Bildiklerini de unutacaklar, lütfen bu zorlu yıpratıcı sürece bizi sokmayın. Tek isteğimiz çocuklarımız okusun. Köstek değil, destek olmak gerekir. Lütfen yardımcı olun. 33 piril piril iyi yetişmiş çocuklar için.