13 Metreküp Eşya İçin 33 Metreküp Eşya Parası Aldı

13 Metreküp Eşya İçin 33 Metreküp Eşya Parası Aldı
11 Ekim 2024 15:36

13 metreküp eşya için 33 metreküp ücreti aldılar. Kendilerine 33 metreküp eşya nasıl 13 metreküp hacimli bir araca sığıyor diye sorduğumuzda eşyaların "sadece Almanya'dan Fransa' ya gelmesi bile 3000 euro" gibi bir cevap aldık. Halbuki biz Saral lojistik ile Muğla Fethiye den Fransa' ya metreküp başına 210 Euro fiyatla anlaştık. Önceden kendilerine taşınacak eşyaların fotoğrafını gönderdik ve atölye eşyaları olduğunu söyledik ve bize tamam problem yok biz bu eşyaları zati eşya olarak taşırız dediler. Eşyalar taşınırken bizi arayıp eşyalarınız gümrükte takıldı bize ceza kesildi diyerek bizden üstüne 6000 euro daha koparmaya çalıştılar. Baştan biz bunları taşıyamayız demek yerine, bu durumu bizden daha fazla para alabilmek için bir fırsata çevirdiler ve uzun pazarlıklar sonucu bizden 3000 euro daha aldılar. Yani 13 metre küp eşyaya 33 metreküp fiyatı alıp üstüne bir de 3000 euro açıktan para aldılar. Gümrükte ceza ödediklerini söylüyorlar ama ortada bir ceza makbuzu falan da yok. Evden eşyaları almaya geldiklerinde hiç kurumsal olmayan 2 eleman geldi. Eşyaların paketleneceğinden haberleri bile yoktu. Gelirken yanlarında yeterli paketleme malzemesi getirmedikleri için eşyaların yarısından fazlası hiçbir koruma malzemesine sarılmadan kutuya bile konmadan araca yüklendi. Eşyaların daha bir kısmı kamyona yüklenmeden kırıldı. Başka eşya almayacaklarını söyledikleri için tıra eşyaları geniş geniş yüklediler ve metreküp hesabı yapamadık. O kadar para verince işlerini iyi yaptıklarını zannedersiniz ama öyle bir şey de yok. Sonra bir baktık ki bizim eşyalarımız bir Citroen Van ın arkasına sığacak kadar azmış. Bize eşyaları teslim ettiklerinde de eşya taşıyacak hiç eleman yoktu eşyaları kendimiz taşıdık. Nasıl evden eve nakliyat anlamış değilim. Palet hesabıyla 33 metreküpten daha bile fazla olur gibi bir söylemleri var ama nasıl olur ben anlamadım. Zaten hiçbir şeyi paletle taşımayıp neden palet hesabı yapıyorlar onu da anlamadım. 13 metreküp palet hesabı yapınca nasıl 33 metreküp olur onu da anlamadım. Bizim eşyalarımız tamamen atölye eşyası idi dikiş makineleri, deriler, seramik fırını, ahşap tornası vs. Bence ev eşyası taşımayın ve Saral lojistik gibi firmalara para vermeyin. Bütün eşyalarınızı gittiğiniz yerde yeniden alsanız daha ucuza çıkarsınız. Biz öyle yapsak daha iyi idi.

saral-lojistik-13-metrekup-esya-icin-33-metrekup-esya-parasi-aldi-2.pdf

Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Inter Lojistik Fazla Ücret Ve Ölçümsüz İşlemle Mağduriyet Yaşattı

17 Haziran 2025 11:05
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

13 Eylül 2023 14:02
Doğan sonuçtan hiç memnun değil

New Global Logistics Memnuniyetsizliği

03 Mart 2025 17:24