Ayhan sonucu yetersiz buldu

Sahibinden Emlakçı Yanıltması

18 Temmuz 2024 14:25

14 Haziran 2024 günü sahibinden.com internet sitesinden b*** b*** Emlak'tan 1.200.000 TL'ye 1+1 daire ilanı için aradım. Bu daireye bakmak için geleceğimi söyledim ve dairenin tapu ve imar oturum izniyle ilgili problem olup olmadığını defalarca sordum. Menemen'den geleceğimi belirttim. Israrla sormama rağmen problem olmadığı söylendi. Fakat randevu saatinde oraya gittiğimde bu ilanın yanıltmaca olduğunu gördüm. Ortada b*** Emlak diye bir yer yok, ilandaki dairenin tapu ve oturum izni olmadığını söylediler. Yani tamamen tüketiciyi yanıltıcı bir satış yöntemi.
Bana başka bir daire gösterdiler. Bu emlakçı m**** Gayrimenkul için de hizmet veriyor. Başka bir daire için 50.000 TL kaporayı m**** Gayrimenkul şirketi hesabına EFT yaptım. 15 gün paramı toparlamak için süre aldım ve sözleşme yaptık. Bir hafta sonra parayı denkleştiremediği mi şirket müdürü c*** b. A***'ya bildirdim. Kaporamın iadesini istedim. C*** Bey parayı mal sahibine gönderdiklerini söyledi. Ben de sizinle sözleşme yapıp imzaladığımı, kaporayı m**** Gayrimenkul hesabına EFT yaptığımı, bu paranın sizde emanette olduğunu ve satış günü mal sahibine iletebileceklerini söyledim. Parayı geri ödememek için binbir zorluk çıkardılar. Önce parayı tamamen mal sahibine ilettiklerini, sonra 25.000 TL'nin şirket hesabında olduğunu ve bunu gönderebileceklerini söylediler. Ben kabul etmeyince defalarca şirket müdürü ve İstanbul merkezli şirket yetkilisi tarafından aranıp almadığım hizmete 5.000 TL kesilip iade yapıldı. Kısacası ilan gerçekçi değil, emlak ofisi fiziksel olarak yok, kurumsallık yok.

18 Temmuz 2024 14:56 (Şikayetten 30 dakika sonra)

Şeyma sonuçtan memnun

Sahibinden'de Tapu Ve Emlakçı Yanıltıcılığı!

16 Kasım 2024 21:59
Yücel sonuçtan hiç memnun değil

27 Ekim 2024 09:40

02 Şubat 2024 14:33
Mustafa sonuçtan çok memnun

18 Nisan 2024 14:54
"O kişinin hesabının ilanının kaldırıldığını gördüm teşekkürler ederim"
Sahibinden Kiralık Ev Vaadiyle Yaşanan Tatsız Deneyim
Sahibinden Kiralık Ev Vaadiyle Yaşanan Tatsız Deneyim