16 Ocak 2024 11:32

T.C. Antalya Konyaaltı 23 numaralı Arapsuyu Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimim hasta olduğu için Dr. Ö*** Ö**** G**** tarafından kontrol edildim. Şikayetlerimi; kulak, boğaz ağrısı, boğazda kaşıntı ve yanma ile birlikte göz sulanması ve burun akıntısı olduğunu belirttim. Boğazıma bakıp kulaklarıma enfeksiyon olup olmadığına bakmadan bana ilaç yazmaya başladı. Üç gündür Largopen antibiyotik kullandığımı ve iyi gelmediğini söyledim. Aferin Sinus var mı dedi. Bu ilacın elimde az kaldığını söyledim ve yazmasını rica ettim. Eczaneye gittiğimde Largopen yazdığını öğrendim. Geri dönüp sağlık ocağına, 'Ben size Largopen içtiğimi ve faydasını görmediğimi söylemiştim' dedim. 'Hayır, Largopen yaz dediniz' dedi sinirli bir şekilde. Ben hastayım, doktora ne yazacağını ben söyleyemem sonuçta. Neyse ki, reçeteyi sinirli bir şekilde söylenerek yazdı. Eczaneye tekrar gittim ve bu kez de Aferin Sinus yazmadığını öğrendim. Tekrar döndüm ve ilacı yazmadığını söyledim. Bana 'Şimdi git, yarın gel' dedi. 'Neden?' dedim, 'Ben sana bakmak zorunda değilim, sana ilaç yazmak zorunda değilim' diyerek kendi doktorumun olmadığını belirtti ve üzerime yürüyerek kapı arasında beni sıkıştırıp kapıyı kapattı. Kendi doktorumun izinli olması benim aile hekiminden hizmet alamayacağım anlamına mı geliyor? Ayrıca hiçbir doktorun bağırarak, hastanın üzerine yürüyerek kapıyı yüzüne kapatma hakkı olduğunu düşünmüyorum. Kamera kayıtlarının incelenip Doktor hakkında gerekli işlemlerin ivedilikle yapılmasını rica ederim. Saygılarımla.

23 Haziran 2023 21:18

Doktorun Üslupsuz Tavırları Ve Hasta İlgisizliği