Sağlık Bakanlığı Kadın Doğum Polikliniğinde Mahremiyet Hakkı İhlali

06 Haziran 2024 10:50

Sağlık Bakanlığı - Haydarpaşa Numune Hastanesi - kadın doğum polikliniği - Dr. Ö**** Y****, ( validebağ ek hizmet polik)
Polikinlik 9.20 hastası olarak kabul edildim. Fakat içeride 3 bayan 1 erkek ve bir doktor vardı. Şikayetimi ilettim bana masaya çıkmamı soyunmamı ilettiler.
Buraka kafar her şey doğru ama yanlış olan bana erkek stajyer doktoru baktırmak istemesi. Bunu istemediğimi bayan öğrencilerin bakmasını istediğimde, doktor hanımefendi onunla bir bayan bakacak dedi.
Hayır dedim sadece bayanlar baksın - erkek istemiyorum. Benimde mahremiyet hakkım var. Doktor seçerken zaten bayan doktor olarak seçtim. Eğitim araştırma hastanesiyiz o erkek de olacak dediği için odadan hizmet almadan çıkmak zorunda kaldım. Çare özel hastanelere yönlendiriliyoruz. Öğrencilik hakları olabilir ama ben kadın doğum servisinde erkek doktora muayene olmak istemiyorum. Bu da benime hasta hakkım değil mi? Neden zorla dayatılıyoruz. Neden devlet hastanelerinde bize saygılı davranılmıyor da özel hastanelerde krallar gibi karşılanıyoruz. Para var diye. Benim hasta hakkım var, insan hakkım var. Ben erkek muayene etmesin diye zaten kadın doktora randevu alıyorum. İsteyen hasta olursa muayene edebilir ama benim gibi istemeyen hasta olursa ya olacaksın ya çık denmemeli. Umarım yazdıklarım değerlendirilir. Ve haklarımızı koruyabiliriz.

profile profile profile

09 Ocak 2024 13:52