Sağlık Bakanlığı Genç Hastanın Umutlarını Yıkan Etik Dışı Muayene Süreci

25 Temmuz 2024 20:158.727

Op. Dr. Orhan Rodoplu

Merhaba,

Orhan Rodoplu isimli doktorun Instagram hesabında paylaştığı görme engelli hastasının tedavi sonrası görmeye başladığı videosu sonrası, görme engelli yakınım için irtibata geçtim. Hastamın durumunu hem yazılı hem de sözlü olarak aktardım. Hastanın tedaviye uygun olduğunu belirterek muayene günü verdiler. Muayene ücreti olarak da 7.500 TL bildirdiler.

25.07.2024 saat 14.45 randevumuza yakınım ve annesi birlikte gittiler. Önce muayene ücretinin 10.000 TL olduğunu iletmişler. İtiraz edince peki o zaman denilerek 7.500 TL ödemeyi almışlar. Fatura ya da fiş verilmemiş.

Sonra konuşma şeklinde geçen muayene sonrası aletlerle muayene için 40.000 TL istemişler. Yakınım itiraz edince (7.500 TL'yi neden ödedik şeklinde) bizden olsun diyerek aletli muayeneye almışlar.

Muayene sonrası hasta ve yakınının asla soru sormasına izin vermeden hastanın "ağır hasta olduğu" kendisine gelen hastaların hafif gördüğü söylenerek gencecik hastanın yüzüne bilgi vermişler.

Durum doktoru bulan kişi olarak bana aktarıldığında;
- Muayenehaneyi aradım ve kendilerine randevu oluşturma aşamasında durum net anlatılmışken neden randevu verildiği sorusunu yönelttim, cevap alamadım. En etik dışı olan da bu durum ki muayene sırasında "benim videodaki hastalarım hafif görüyordu" cevabı sinirleri altüst eden bir cevap.
- Gencecik hastaya nasıl umutlarını yerle bir edercesine "ağır hasta" dersiniz? Sorusuna cevap alamadım.
- Muayene tutarına itiraz etmeseler 10.000 TL alacaktınız, bu nasıl etik diye sordum, cevap alamadım.
- 7.500 TL'nin sadece konuşarak yapılan muayene için nasıl olduğunu sordum, cevap alamadım.
- Ek muayene aletlerle yapılan muayene için nasıl 40.000 TL istersiniz diye sordum, cevap alamadım.
- Ailenin hem manevi hem de maddi mağduriyet yaşadı. Paranın zerre önemi yok ancak yaşadığım mahcubiyet için ödenen tutarın geri ödenmesini talep ettim, cevap alamadım.

Sırf para kazanmak uğruna yürütülen bu süreci sizlerin bilgi ve takdirine sunuyorum.

Olan gencecik bir çocuğun umutlarına oldu. Bıraksınlar artık şu hastanın yüzüne her şeyi söyleriz egoistliğini yapan doktorlar bu tavırlarını.

Yazışmalar mevcut elimizde.

Konu hakkında başka hastaların da mağduriyet yaşamaması adına bilgilendirme yapmak istedim.

Saygılarımla,

5 Destek

Sağlık Bakanlığı Muayene Ücreti Ve Seans Anlaşmazlığı Şikayeti

14 Ocak 2024 14:001.643

Sosyal medya üzerinden haberdar olduğum Uzman Doktor A**** Ö***'in çalışanları aracılığıyla 13 Aralık Çarşamba günü muay...

Sağlık Bakanlığı Ücretsiz Randevuya Ücret Talebi

11 Temmuz 2024 14:3412.000

70 yaşında Akromegali hastasıyım. Hacettepe Hastanesi Endokrin Bölümünde 20 senedir kontrollerimi yaptırıyorum. 22.03.20...

Sağlık Bakanlığı Yanlış Takılan Lensle Gelen Kabus

19 Eylül 2024 19:4130.995

Başımdan geçen olayı paylaşmak istiyorum. Temmuz 2024'te Kızılay Altıntepe'ye akıllı lens uygulaması için dr. ***** ****...

3 Yorum

Çocuk Acil Servisinde İlgisiz Doktor Deneyimi

8 Aralık 2024 23:258.452

8aralık 2024 sabah 8de hastane çocuk aciline kardeşimi götürdüm. Doktor A******* G***** muayene etmekten aciz geceden be...

Öne ÇıkanKonular

Sağlık Bakanlığı Kategorileri