Muttalip sonuçtan hiç memnun değil

Muttalip
22 Haziran 2024 20:59

Eylül 2023'te Motoport firmasından almış olduğum RKS Xigma marka elektrikli motoru 5 km kullandıktan sonra yazlıkçı olmam nedeniyle motoru kapatıp gittim. Tekrar Kurban Bayramı'nda, 15 Haziran 2024 tarihinde motoru şarj etmek için elektriğe taktım fakat şarjı dolu olduğunu göstermesine rağmen akülerin boş olduğunu ve şarj yapmadığını tespit ettim. Servisi (Motoport) aradım, gelmediler. Yoğun olduklarını, servis hizmeti veremeyeceklerini ve aküleri söküp servise getirmemi söylediler. Ben de aküleri söktüm, servise gittim. Akülerin ölçümü sonucunda bitik olduğu söylendi. Servis de bana, aküler için şalteri kapatmış olsaydınız akülerin bitmeyeceğini söylediler. Ben de tekrar eve gelip motorda şalter olup olmadığını inceledim fakat motorda şalterin olmadığını ve bunun üretim hatası olduğunu fark ettim. Üretim fabrikasına ve servisi (Motoport) arayıp şalterin olmadığını, kendilerinin gelip tespit etmeleri gerektiğini söyledim. Hâlâ bir sonuç almış değilim. Sonuç olarak satış öncesi ve sonrası yapılan eksiklikler: 1. Satış öncesi bize motorun sürekli kullanımda bulunulması ve akünün şarj yapılması bilgisi verilmedi. Bu bilgi bize verilmiş olsaydı, yazlıkçı olmamız nedeniyle Kuşadası'nda 6 ay kalmamız sonucu bu motor bize uygun olmadığı için satın almazdık. 2. Satış sonrası verilen bilgilerin eksikliği. 3. Akü şarj yerinde bulunan şalterin konmaması hatalı imalat. 4. Satış sonrası akü şalteri konusunda bilgi verilmemesi. 5. Yukarıda yazılan nedenlerden dolayı Eylül 2023 yılında 54.000₺'ye aldığım motosiklet ile toplamda 5 km kullandım, şimdi ise 6 akünün çöp olduğunu söylediler. Benden tekrar 6 akü için toplam 9.300₺ ücret istediler. Motora, akü için konması gereken şalter konmuş olsa ve gerekli açıklayıcı bilgiler tarafıma verilseydi bu sorunları yaşamamış olacaktık.

Muttalip
11 Ağustos 2024 13:20

Gelişme eklemek isterdim ama maalesef hiçbir gelişme yok ne arayan ne soran ne çözüm üreten hiçbir şey yok. Ben de Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurma kararı aldım. RKS pişmanlıktır.

Nihan

Merhaba, Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulundunuz mu? Bulundu iseniz sonucu ne oldu öğrenebilir miyim rica etsem. Ben de aynı motordan aldım ve 2 ay dolmadan 2 kere kaza yaptım, şu an ayağım alçıda ezildiği için. Bir çok sıkıntı yaşadım aldığımdan bu yana ve açıkçası bu ürünün toplama bir ürün olduğunu düşünüyorum

11 Mart 2024 01:19
Erdal sonuçtan hiç memnun değil

31 Temmuz 2024 09:42
Veli sonuçtan hiç memnun değil

18 Eylül 2023 13:11