Serhat sonuçtan hiç memnun değil

RKS Motor RKS Pride 125 Akü Problemi

10 Ocak 2024 12:27

2023 Ağustos'ta aldığım RKS marka Pride 125 model motorsikletim daha 500 km yapmış olmama rağmen 10 Ocak 2024 itibarıyla aküsü bitmiş durumda. Akünün bittiğini İzmir'de havaların 4-5 derece soğuması ile anladık. Servisi aradığımda firmanın aküyü garanti kapsamına almadığını iletiyorlar. Genel merkez müşteri hizmetlerini arıyorum, onlar da hiç dinlemeden akünün garanti kapsamında olmadığını, kılavuzda 3. sayfada yazdığını ve daha birçok şey söyleyerek başlarından savıyorlar. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti'nde sıfır satışı yapılan her ürünün 2 yıl (24 ay) garantisi vardır. Ve siz ne kadar kılavuza garanti şartlarında aküyü garanti dışı yazsanız da bunu yazmanız ülkenin tüketici kanununu değiştirmez. Bu sebeple akümün yenisi ile ivedilikle değiştirilmesini talep ediyorum. Aksi halde yasal haklarımı kullanacağım.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince satış sonrası hizmet verilmesi zorunlu olan ürünler listesinde 9.2 maddede akümülatörlerin 5 yıl kullanım ömrü olduğu, 20 iş günü tamir süresi olduğu açıkça belirtilmiştir. Ayrıca 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince garanti belgesi ile satılması zorunlu olan ürünler listesinde 9.2 maddede akümülatörlerin 2 yıl garantili satılacağı belirtilmiştir. 10.3 maddede ise motosikletlerin 2 yıl veya 30.000 km (hangisi önce dolarsa) garanti kapsamında olduğu ifade edilmiştir.

Emre

Aynı motor bende de var daha 2500km de İstanbul'da da havalar soğudu motoru çalıştıramadım 2 gün sonra aküye takviye yapmama rağmen yine çalışmadı bugün başka motordan akü söküp kendi motoruma taktım çalıştı meğersem akü komple bitmiş. Km teli de koptu motorun hız ve km göstermiyor aşırı kronik sorunları var aldığıma pişman oldum bir an önce satacağım sizde öyle yapın yoksa çok uğraşırsınız bu motorla

RKS Motor Akü Bitmesi Akünün Garanti Kapsamına Girmemesi

13 Eylül 2023 13:17