Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

RKS Motor RKS Newligt 125 Ön Amortisör Vurma Sesi

20 Temmuz 2024 13:37

Yaklaşık 1 sene önce RKS yetkili bayi Ankara Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki Vento Motor'dan RKS Newligt 125 Pro Motor aldım. Motorum 980 km'de idi. Ön amortisörden vurma şikayeti ile gittim, sol amortisör keçesinin patladığını ve keçe değişimi yapılması gerektiği söylendi. Garanti formu oluşturdum ve red cevabı geldiğinde ücreti karşılığında keçe değişimi (sağ sol takım) yaptırdım. (Elden 1500 TL verdim) Sonrasında motora bindiğimde yağ kaçağı yoktu ama en ufak tümsek ya da bozuk yola girdiğimde tak tak şeklinde ön amortisörden çok aşırı derecede rahatsız edici vurma sesi devam ediyordu. Ben zaten bu vurma sesi şikayeti ile girmiştim. Ama yapılmamış. Tekrar randevu aldım ve gittim, bu sefer vurma sesinin çözümü için amortisörlere normalden fazla yağ ilave edilmiş. Motor bana teslim edildiğinde baktım ki ön amortisörler aşırı sertti, amortisör neredeyse direksiyondan bastırınca hiç esnemiyordu. Ben bunu fark ettim, bu fazla yağın sonrasında keçeleri patlatabileceğini, bunun normal olmadığını söyledim ama yapan usta normal olduğunu, bu motorlarda yükün çoğunlukla ön tarafta olduğu için sert olmasının iyi olduğunu bana aktardı. Ben motoru test ettiğimde tak tak vurma sesinin devam ediyordu, bir de kendilerinin test etmesini dile getirdim. Sonrasında tabii ki de bu kadar vurma sesinin normal olduğu tarafıma söylendi. Ama kesinlikle normal bir ses değil, motorun ön düzeni kırılacakmış gibi bir vurma sesi ve korkarak biniyorum. Adamları ikna edemedim. Özetle RKS firması kesinlikle satmış olduğu ürünün arkasında durmuyor, garanti 500 liralık keçeyi bile karşılamıyor (1 senesini ve 1000 km'sini bile doldurmamış motor). Bayilerdeki ustalar ya motordan çok iyi anlamıyor ve bilgisi yetersiz ya da bu motorların kronik sorunları var çözüm bulamıyorlar. Bayileri aradığım zaman çoğunlukla telefona bakmıyorlar, baktıkları zaman da ilgisizler, motoru satana kadar çok iyiler sonrasında yüzünüze zor bakıyorlar. Motor ile alakalı da sorunum çözülmedi, ön amortisör çukur bile sayılmayacak bozuk yolda bile küt küt vuruyor, paramızla rezil olduk, kesinlikle RKS firmasının ürünlerine bir daha asla yaklaşmam, kimseye de önermiyorum.

RKS Motor Servisinde Yaşanan Sorunlar Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

15 Kasım 2024 10:36
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

16 Ekim 2023 14:50

26 Temmuz 2023 14:34