09 Ağustos 2024 15:18

Tarafımdan ekteki fatura ile 01,12,2023 tarihinde bir adet RKS rsı X elektrikli bisiklet alınmıştır. Sözde zorunlu olmasından bahisle tüm bakımları ücret karşılığında yaptırılmıştır. Buna ilişkin evrakta ektedir. Sözde zorunlu bakım için 150 Tl, 250 Tl ve 300 Tl ödenmiştir. Bu hukuken zorunlu olmasa bile ürün garanti kapsamı dışına çıkmasın diye yaptım. Belge ektedir.

Ancak ilk arızasında garanti kapsamı dışında arıza olması nedeni ile taleplerim reddedilmiştir. Üründe iki sıkıntı ortaya çıkmıştır.

1-ekranının su alması
2-akü kapağının tam kapanmaması

Ekran su almıştır. Oysa bu tür bir ekranın outdoor olarak adlandırılan bir ürün olması nedeni ile suç geçirmez olması gerekmektedir. Kaldı ki kendim koruma amaçlı olarak gereken her şeyi yaptım ve bisiklet için 06,12,2023 tarihinde su geçirmez bisiklet brandasını eşimin hesabından aldım. Fatura ektedir. Buna rağmen daha bisiklet 400 kilometre bile kullanmadan ekteki fotoğraflarda olduğu gibi ekran su aldı. Ne yapsamda su gitmedi. Devamlı olarak buharlandı ve bazen damla damla bir hal aldı.

Servis bunun benim hatam olduğunu söyledi. Ancak bir gerekçe sunamadı. Daha nasıl koruyacağımı belirtemedi. Bunun niteliği gereği açıkta olduğunu anlatamadım.

Aynı şekilde akü kapağı tam kapanmamaktadır. Kapağın garip bir tasarımı vardır ve bu sebepten olsa gerek kapanmamaktadır. Oysa kauçuk bir kapak olsa kapanması mümkün olacaktır. Aküler niteliği gereği çok tehlikelidir. Bu sebeple en ufak bir su alma halinde patlama ve yanma tehlikesi bulunmaktadır. Ayrıca bu sebepten midir bileme ancak batarya performansı bariz biçimde düştü.

Maalesef servis bunların değişimine yanaşmamıştır. Israr edince RKS ye bunu göndereceğini söyledi ve gönderdi. Ancak gelen cevapta bunun kullanıcı hatası olduğu belirtildi. Fakat ne şekilde bir kullanıcı hatası olduğu belirtilmedi. Buna ilişkin ekran görüntüsü ektedir.

Niteliği gereği su geçirmemesi gereken ve uzunca zaman geçirmeyen bir ürün nasıl bir kullanıcı hatası ile su geçirebilir. Bunda tüketiciye nasıl kusur bulunur. Araştırmalarım neticesinde RKS nin bu bağlamda güvenilmez nitelikte bir firma olduğunu ve hiçbir şekilde hiçbir arızayı garanti dahilinde yapmadığını öğrendim. Buna ilişkin pek çok örnek bulunmaktadır.

rks-motor-rks-hicbir-seyi-garantiye-sokmamakta-2.pdf
21 Ağustos 2024 11:03

RKS hiçbir şekilde ilgilenmediğinden hatta yokmuş gibi davrandığından Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak zorunda kaldım. Bu arada benim fatura bilgilerinin birileri tarafından kötü/suç amaçlı kullanıldığını öğrendim. Bu sebeple bu tür faturaların sadece firma tarafından görülür hale getirilmesi gerekmekte.

Mert
Mert

Buraya boşuna yazmışsınız. RKS buradan dönüş bile yapmayacak kadar rahat bir firma. Benim gibi direkt mahkemeye verin isi hukuk halletsin. Adamlar kendi cumhuriyetini yaşıyor kendi yorumları ile oluşturdukları kurallar var. Mesela kutu açılışını servis yapmazsa garanti dişi imiş hahahahahha. Kutuda yazıyor diyor kurulum servis tarafından yapılacakmış. Sanki yazıyı yargı yazmış. Bende yazayım kafama göre açarım kutuyu garantimi de sağlamak zorundasın diye 😅. Bu yüzden Decathlon 50 bine satıyor e bike i. Çünkü en ufak sorunda hemen ilgileniyorlar.

Beytullah

Haklısınız efendim. Zaten parasını bile tahsil ettim. Olay Hepsiburada'nın başına patladı. 15 binlik bisiklet için 30 bin ödeyecekler. Ancak bir daha elektrikli bisiklete tövbe.

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

27 Şubat 2025 22:01
Garantili Üründe Yaşanan Sorun Ve Çözüm Eksikliği
Garantili Üründe Yaşanan Sorun Ve Çözüm Eksikliği

Kuba Motor Kuba Firmasının Elektrikli Bisiklet Bataryasının Garantisiz Olması

28 Eylül 2023 21:47
Kuba Motor Kuba Firmasının Elektrikli Bisiklet Bataryasının Garantisiz Olması
Ertuğrul sonuçtan hiç memnun değil

RKS XS25 Model Bisikletin Garanti Ve Servis Sorunlarıyla Yüzleşme

Ertuğrul