Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Renault Captur Çözüm Bulunamayan Kronik Sorunlar

19 Aralık 2023 11:35

2021 model 1.3 Tce Captur aracım var. Aracı Nisan ayında aldım, herhangi bir kazası yok. Aldığım günden beri sürekli sos arızası, hava yastığı arızası ve ayrıca vites geçişinde uğultu (sonradan öğrendim ki neredeyse tüm EDC araçlarda kronik hale gelmiş) sorunları vardı.

Aracı ilk bakım için Renault Cihan servisine götürdüm, araç bakımı yapılıp 1 gün serviste kaldığı halde, sos arızası için sadece yazılım güncellendiği söylendi; uğultu için ise ustaların bir tespit yapamadıklarını belirttiler. Servisten arabayı aldığım günün akşamı tekrar sos arızası verdi ve uğultu da devam ediyordu. Servise durumu belirttiğimde 1 hafta sonrasına tekrar randevu oluşturdular. Bu sırada havalar soğuyunca aracın en büyük sorunu ortaya çıktı: Direksiyon mili ya da gaz pedalının olduğu bölgeden araç içine soğuk hava giriyordu. Servise gittiğimde bu durumu da belirttim ve aracın yine serviste kalması gerektiğini söylediler. Ben de ikame araç talebinde bulundum ama araç 4 gün serviste kalmadıkça ikame araç vermediklerini belirttiler. Ben de istemeyerek de olsa aracı servise bıraktım. Ertesi gün servisten aradılar. Sos arızaları için telematik beyin değişimi gerektiğini (servise ilk bırakmamızda araştırıp telematik beyin değişimi ile sorunun çözülebileceğini belirtmiştik ama onu da kabul etmemişlerdi), sipariş verdiklerini ama en erken 2 ay sonra geleceğini belirttiler. Uğultu sesi ve soğuk hava alması ile ilgili olarak ise ustaların sorunu tespit edemediklerini belirttiler. Uğultu sesi ile ilgili kendi çektiğim videoyu göndermiştim, soğuk hava için de sabah araç camının içeriden buz tuttuğu fotoğrafını göndermeme rağmen servis sorunları kesinlikle kabul etmeyip, tam aksine tüm sorunları ilk defa duyduklarını ve fabrikanın da haberdar olmadığını belirttiler. Araç ile ilgili yaşadığım sorunları ispatlı bir şekilde sunmama rağmen, servis çözüm sunmayı geçtim, sorunları bile kabul etmedi; üstelik iki defa araç serviste kaldığı halde ikame araç da ayarlanmadığı için sürekli işten izin almak zorunda kaldım.

Bu süre zarfında ve araçsız kaldığım için kreşten çocuğumu alırken arkadaşlarımdan yardım istemek zorunda kaldım. Bundan önce de sıfır Clio aracım vardı ve o araçta bu tür hiçbir sorunla karşılaşmamıştım. Bu yüzden tekrar Renault tercih ettim ama Captur'da başıma gelenlerden sonra, eğer sorunlarım çözülmezse aracımı satıp bir daha Renault kullanmam.

profile profile
19 Aralık 2023 11:59 (Şikayetten 24 dakika sonra)
20 Aralık 2023 11:49

Renault Diyalog dan aradılar uzun uzun konuştuk servis randevu için sizi arayacak dediler ama 1 gündür ne arayan var ne soran. Ne kadar ciddiyetsiz olduklarını bir kez daha gösterdiler.

26 Ocak 2024 17:36

Son konuşmamızın üzerinden 1 ay geçti hala Mais Ankara'dan arayıp randevu verecekler güya. Ciddiyetten uzak sözlerinde durmayan Renault ile son ticari ilişkim olacak. Ne kendime ne de çevreme bir daha Renault tercih ettirmeyeceğim.

Oğuz

Sos arızanız çözüldü mü nasıl çözdünüz

Burak

Demek ki reno pişmanlıktır. Öğrenmiş olduk. Geçmiş olsun.

Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
02 Kasım 2023 16:47

Güner
10 Temmuz 2024 13:59
Renault Bayisi Arabamın Kolunu Kırdı!
Renault Bayisi Arabamın Kolunu Kırdı!
Ekrem sonuçtan hiç memnun değil

Renault Captur Araç Kusurları

Ekrem