Opel Crossland Elektrik Kablosunun Temin Edilememe Problemi

Buket
01 Ağustos 2024 10:00

Mayıs 2023'te 2023 model sıfır kilometre Opel Crossland araç aldım. Maalesef Kasım 2023'te bulunduğum lokasyondaki yoğun yağış ve deniz taşmasına bağlı olarak aracım hasarlandı. Hasar sonrası aracımı çalıştırmadan kasko firması Aksigorta ile görüştüm ve aracım, kasko firması çekicisi tarafından en yakın Opel Servisi olan Arkas Opel Yetkili Servisine çekildi. Yetkili servis ve ekspertiz firması, aracımda hasar olmadığı, ancak korozyon olabileceği düşüncesiyle, bazı parçaların değişeceği bilgisini benimle paylaştı. Bu parçalardan biri de akıbeti yılan hikayesine dönen elektrik kablosuydu. Ocak 2024 sonunda parçaların Türkiye’ye geleceğini ve montajı sonrası aracımın bana teslim edileceğini genel müdürlük dosya sorumlusu benimle paylaştı. Ocak ayının sonuna geldiğimizde, ben aracımın teslimini beklerken, elektrik kablosunun Fransa'da hatalı üretildiği, dolayısıyla yeniden üretilip Türkiye'ye gönderilmesinin beklendiği bilgisini aldım. Maalesef bu süre içinde yaşadığım mağduriyeti gidermek adına, ikame araç bile temin edilmedi. Ben sabırla, anlayışla beklemeye devam ettim. Bu bekleyiş süresince, elektrik kablosunun defaatle yanlış üretildiği bilgisi verildi. Açıkçası, bu durum hiç mantıklı gelmiyordu ve Opel fabrikasının üretim, kalite kontrol ve kalite güvence sistemleri ile ilgili de aklımda ciddi şüphe uyandırıyordu. Bu esnada, en trajikomik öneri Arkas Opel'den geldi. Arkas Opel, aracın elektrik kablosunu değiştirmeden yani airbagleri çalışır halde olmayan aracımı, herhangi bir kazaya karışmamam ön koşulu ile bana teslim edebileceklerini söyledi. İSG yöneticisi olarak bu teklifi reddettim, ama bir yandan da Opel'in, kullanıcısının güvenliğini bu denli hiçe sayan bir araç üreticisi olduğunu görmek beni ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattı. Haftalar ve aylar, elektrik kablosunun, yeniden yanlış üretildiği bekleyerek geçti. Mayıs ayına geldiğimizde, artık sabrımın sınırları zorlandığı için, müşteri memnuniyeti kapsamında şirketin üst düzey yöneticilerine ulaşmamla birlikte Stellantis olarak bir ikame araç tahsis edildi. Şu an neredeyse 250 gün geçti ve aracım hala serviste, elektrik kablosunun gelmedi. Geçtiğimiz günlerde Aksigorta dosyanın süresinin geçmesinden dolayı 55.000 TL’si sadece işçilik olan faturayı keserek dosyayı kapattı ve hatta aracınız hazır, teslim alabilirsiniz diye bana mail ve mesajla bilgilendirme yaptı. Aracım hazır değil ve teslim almadım. Dosya süresi dolduğu için faturanın kesildiği ve servisin, eksperin ve sigortanın ödeme alacağı bilgisine ulaştım.

04 Nisan 2024 17:50
Çiğdem sonuçtan hiç memnun değil

Çiğdem
05 Nisan 2024 14:34
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Opel Yetkili Serviste Tampon Tamiri Sürecinde Bilgilendirme Eksikliği Ve Uzayan Bekleme

Hasan
23 Mayıs 2025 21:02