Erdem sonuçtan hiç memnun değil

Opel 2020 Astra K 1.2 T Motor Gücü Hatası

11 Ağustos 2024 16:11

2020 model Astra 1.2 T aracımda klima açıkken yokuş yukarı 'Motor gücü azaltıldı' uyarısı veriyor. Aracı stop edip çalıştırınca arıza lambası yanıyor ama performans düzeliyor. Cihaza bağlattığım zaman 'Yakıt pislik algıladı' uyarısı verdi. İkinci kez yaptığında usta solenoid valfi demişti ama ne yazık ki kimse arızayı çözmeye yönelik çalışmıyor. Ne servis ne de sanayideki ustalar; herkes ayrı bir şey söylüyor. Kime güvenip aracımızı yaptıracağız bilemiyoruz. Madem bu kadar şikayet var, Opel neden bu işe el atmıyor? Neden servisleri yetkilendirip bu hatalara karşı bilgi verip hatanın düzeltilmesi için uğraşmıyor? 2014 model Astra J kasa 1.4 T aracımdan da yaşamıştım bu problemi ama bu kadar sık olmuyordu. 45.000 km'de bir araçta bu tarz çözülmeyen bir problem olması can sıkıcı bir durum.

Fatih

Ben basit bir obd cihazı aldım, arızayı silip devam ediyorum. Muhtemelen bu motorlarda üretim hatası var, arızayı çözemiyorlar. Araçların motorunu değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum ve servislerde buna yanaşmıyor. Mümkün olduğunca farklı sebepler söyleyip süreci uzatıyorlar. Kesinlikle sorunlu bir motor 1.2t. Ben 3 yıldır çözüm bulamadığım için Aldığım cihazla resetleyip devam ediyorum.

Nazif
Nazif

Merhabalar, bende de benzer sorun oldu. Çözüm buldunuz mu? Bilgi verirseniz sevinirim.

Fatih

Benimde aracım aynı reisim. Aynı hatayı verdi çözümü nedir daha hiçbir yere göstermedim

Erdem

Hala bir çözüm bulunamadı Opel servisine gittim araç 2-3 gün burada kalacak kontrol edilecek büyük ihtimal il turbodan kaynaklı olabilir diyor fakat turbo ile alakalı olmadığını düşünüyorum hata vermediği sürece performansta hiç kayıp yok yani tam anlamıyla bu hatayı araştıran ilgilenen ustalar ve servisler yok bu konuda büyük eksiklik var

Opel P0299 Hata Kodu

10 Eylül 2023 19:50
Opel P0299 Hata Kodu

Mahmut
18 Nisan 2024 16:24
Opel Astra 1.5D 2020 Servis Kalitesizliği
Erdi sonuçtan hiç memnun değil

Opel Astra 1.4T 145 Bg CVT Şanzıman

Erdi