16 Haziran 2023 21:17

Ong termal devremülk mağdur edildim
Abimle beraber doldurduğum bir anket sonrasında birkaç gün sonra Hediye tatil kazandınız diye arandık. Ben abim ve abimin eşi Hediye tatili kullanmak için otele gittiğimizde bizi ve yaklaşık 100 kişiyi büyük bir salona aldılar ve son ses müzik açıktı. Herkesin etrafını tanıtım yapan çalışanlar sardı. Kesinlikle birisiyle konuşmamıza imkan vermeden internetten bakmamıza da fırsat vermeden hatta telefona bile bakmamıza müsaade etmeden yer yer psikolojik markaj İle bize birer sözleşme imzalattılar. Bu esnada bizi aldığımız şeyin devremülk olduğuna, dünyanın her yerinde rcı sistemi ile tatil yapma hakkımız olacağına, memnun kalmazsak karlı şekilde satabileceğimize ikna ettiler. Adeta hipnoz edildik. Bu arada paramız olmadığını söylesek de telefonunuza bakabilir miyiz sizin adınıza tanımladığımız kredi var mı gibi laf kalabalığıyla internet bankacılığından kredi çekip kendi hesaplarına aktardılar. Anlatırken sanki devlet teşvikli faizsiz kredi gibi anlattılar. Eve vardıktan sonra anladık ki meğerse bildiğiniz kredi çekilmiş ve epeyce bir faiz farkı üzerine eklenmiş. İnternette yaptığımız araştırma üzerine büyük bir yanılgıya düştüğümüzü ve aldatıldığımızı anladık. Sonrasında şirketle zor bela irtibata geçip caymak istediğimizi söylediğimizde her şeyi inkar edip esas olanın sözleşme olduğunu sözleşmede devremülk değil devre tatil yazdığını satma ve iptal imkanı olmadığını belirttiler ve bir küfür etmedikleri kaldı. Bunun üzerine dünyamız başımıza yıkıldı. Çünkü biz ekonomik olarak çok iyi imkanlara sahip değiliz. 71.000 er lira kredi çekip bir de bunun kredi faizini ödemek bizim için çok zor bir şey. Yaptığımız araştırmalarda bu işin hukuk yoluyla çözümünden başka bir yol olmadığını anladık. Görüştüğümüz avukatların da bir kısmı bu dava Yalova'da görüleceği için davayı almak istemedi. Dava Yalova'da görüleceği için Yalova'dan bir avukat bulmamız gerekliydi ve internetten yaptığımız araştırmalardan Yalova'dan birkaç Avukatı aradık. Çoğu bu şirketin insanları aldatarak para aldığını ama şirketin batık olması sebebiyle para tahsilatının yapılmasının zor olduğunu söyledi. Yalova'da bu firmayı bilmeyen avukat yok. Ama nedense davayı almak istemedi çoğu. Bazı avukatlar bir avukatın adını verdi. Onun bu davalara baktığımı konunun uzmanı olduğunu söylediler. ( devamı aşağıda )

16 Haziran 2023 21:11

Bunun üzerine o avukata yoğunlaştık. Yaptığım araştırmalarda bu avukatın birçok kişiyi bu beladan kurtardığını öğrendim. Bunun üzerine avukatla önce telefonda sonra ofisine gidip yüz yüze görüştüm. Konu hakkında avukattan aldığım bilgiler şöyle: bu şirketin yıllardır isim değiştirerek faaliyete devam ettiği, on binlerce kişiyi bu yolla mağdur ettikleri, bir odayı 500 kişiye sattıklarını, yapılan keşif raporlarında tesisin tamamlanmamış olduğunu imar kanununa aykırı olarak birçok yerin kaçak yapıldığını, otel bölümünün aslında bize ait olmadığını, küçük aparatlardan yer satışı yapıldığını öğrendim. Tabi olayın bu kadar vahim olması beni çok şaşırttı ve açıkçası korkuttu. Avukat Benim tapu almamış olmamın en büyük avantajım olduğunu ve kısa sürede paramı iade almamın mümkün olduğunu söyledi. Diğer avukatlarla görüştüğümde davanın 2 sene süreceği bunun sonucunda para tahsilatının yapılmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylemiştiler. Kısa sürede tahsilatın nasıl yapılacağı konusu kafama takılsa da avukatın aşırı donanımlı ve konuya çok hakim olması sebebiyle bu avukatla anlaştım. Avukat önce İhtar çekti. Sonra bir icra işlemi başlattı. Karşı taraf icraya itiraz yaptı. Sonra bana arabuluculuk dairesinden mesaj geldi. Sonra Davam açıldı. 4 ay sonra mahkemem görüldü. Davayı kazandık. Sonra kararın gerekçesi çıktı. Yaklaşık 1 ay sonra da paramı faiziyle geri aldım. Bir de karşı taraf haksız şekilde itiraz ettiği için yüzde 20 tazminat ödedi bana. Bu şekilde sözleşmem iptal edildiği gibi ödediğim parayı da kısa sürede iade aldım. Yüzde 20 de tazminat aldım. Toplam 6 ayda tamamen kurtuldum. Tapu almadıysanız avantajlı durumdasınız demektir. (devamı aşağıda)

16 Haziran 2023 21:34

Başımdan geçenleri en ince detayına kadar anlatmaya çalıştım. Daha fazla bilgi almak isterseniz [email protected] bu mail adresinden bana ulaşabilirsiniz size destek olmak içinde elimden geleni yaparım.

Çiğdem
Çiğdem

Merhaba, Ben de Tüketici Hakem Heyeti'ne verdiğim davamı kazandım, avukata verdim ama avukat bunların üzerinde malvarlığı yok, parayı alamayız diyor, siz nasıl aldığınız bana yardımcı olur musunuz

Rahime

Çiğdem hanımcım mailinizi cevapladım nasıl kurtulduğumu yazdım size umarım sizde bir an önce kurtulursunuz bu durumdan sizde paranızı geri alırsınız

Ahmet
Ahmet

Teşekkürler ederiz

Erdal sonuçtan hiç memnun değil

ONG Turizm Terma City - Ong Termal İnsanlara Devre Mülk Satarak Mağdur Ediyor.

23 Ağustos 2023 15:16
ONG Turizm Terma City - Ong Termal İnsanlara Devre Mülk Satarak Mağdur Ediyor.
Ozgur sonuçtan hiç memnun değil

04 Eylül 2023 11:27

Ong Turizm Termal Tatil Yanıltmacası : Paramı Geri Alamıyorum