Haluk sonuçtan çok memnun

Nicorette Adlı Üründe E171 Yasaklı Madde Kullanılması

Nicorette Adlı Üründe E171 Yasaklı Madde Kullanılması
01 Temmuz 2024 18:51

Eczanelerde satılan nicorette ( sigara bırakmaya destek nikotin sakızı) adlı ürün içerisinde E171 titanyum dioksit adlı madde var. Ürün kullanım kılavuzunda da yazıyor. Bu madde Avrupa ve Türkiye'de kansere ve DNA hasarına sebep olduğu için yasaklanan bir madde. Nicorette üreticisini aradı be durumu sordum. Jonhson and johnson nicorette adlı ürünü üretmediğini, Türkiye'de üretilen markanın kendilerine ait olmadığını söylüyor. Toplum sağlığını yakından etkileyen E171 maddesini içeren nicorette adlı ürünü ecza depolarından toplatılmasını ve bu sahte ürünü piyasaya sürenler hakkında işlem yapılmasını istiyorum. Eczacılar birliği olarak bu durum sizi direkt ilgilendirdiği için yazıyorum. Saygılarımla

02 Temmuz 2024 11:23

Eczanelerde satılan nicorette isimli sigara bırakmaya destek olarak alınan nikotin sakızı hakkında şikayetim var. Nicorette adlı ürün içeriği kısmında E171 titanyum dioksit kullanıldığı yazıyor. E171 maddesi kanser'e yol açtığı ve DNA yapısına kalıcı zarar verdiği gerekçesi ile Avrupa ve Türkiye de kullanımı 2024 yılı başında yasaklandı. Nicorette isimli ürünün E171 madde içeriği ile hala eczanelerde satılıyor. Bu konuyu Sağlık Bakanlığına, Türkiye eczacılar birliğine şikayet ediyorum.

profile profile

Erkan sonuçtan çok memnun

Nicorette Hiçbir Yerde Bulunmuyor!

24 Ocak 2024 11:17
"Bir kullanıcı için yurt dışından arayarak çözüm sunmaları çok hoşuma gitti. Büyük marka böyle olunuyormuş işte... Tedarik sorunu çözüldü ilaca ulaşabiliyoruz. Teşekkürler."

05 Nisan 2025 23:20

22 Kasım 2023 15:46