Yeni Traktör, Bitmeyen Sorunlar: New Holland TD5.110'un Hayal Kırıklığı

23 Kasım 2024 16:58

Merhabalar
Nisan 2022 tarihinde New Holland TD5.110 satın aldım. Satın aldığım günden bu yana bir dizi sorunla karşılaştım. Bunlar sırasıyla;
Askı kolları hassasiyet sorunu: Henüz 50 saatteyken arka diferansiyel üst kapak serviste açıldı ve onarıldı.
Direksiyon hidroliği ses sorunu: Direksiyon hidrolik kutusu 2 kez onarıldı ve çözüldü.
Arka askı kolunun kopması: arkada ekipman varken ekipman yere düştü ve kaza riski yarattı.
Klima kaçakları: Yaz sezonu klima rekorları kaçakları yüzünden parça tedariği geciktiği için uzun süre klimasız çalışmak zorunda kalındı.
Turbo hortumu sorunları: Çalışma esnasında yerinden çıkan hortumlar sürekli tamirat gerektirdi.
Ve son olarak traktörün yakıt sistemi arızası sebebiyle tam 4 kez servis işlem yaptı. Yakıt soketleri değişimi, müşür değişimleri, yakıt deposu temizliği, yazılım ile ilgili işlemler. Servis deneme yanılma yöntemiyle sorunları ararken çözüm bulamadı. Bunların hepsi yapılırken ciddi bir maliyet ortaya çıktı. Ve son durumda problem çözülmedi ve traktör kullanılamaz durumdadır.
Henüz 2 yaşında ve 1000 saatteki bu traktörle çalışmak imkansız hale gelmiştir. Bu seri traktörün markanızın kusurlu ürünü olduğu aşikardır. Arızaların doğurduğu maddi sonuçlar dışında traktör yüzünden iş yapamadığım için maddi zararlar yaşıyorum. 15 yıldır çiftçilik yapıyorum, 15 yıldır yaşamadığım arızayı 2 sene içerisinde yaşadım. Daha yeni bir traktör alıp sorunsuz ve rahat çalışırım derken işimi yapamaz duruma geldim. Markaya olan güvenim maalesef zarar gördü. Bu sebepten sorunumla ilgilenmenizi talep ediyorum. Kesin ve kalıcı çözüm bekliyorum.
İyi çalışmalar dilerim.

26 Kasım 2024 10:17 (Şikayetten 2 gün sonra)

12 Kasım 2023 20:40

07 Temmuz 2025 11:35