Büşra sonuçtan hiç memnun değil

Medistate Kavacık Hastanesi Hizmetlerinde Şeffaflık Ve Adalet Talebi

08 Kasım 2024 15:12

Büyük ihmalkarlık! Büyük suistimal! 02.11.2023'de Medistate Hastanesi'nde doğum yaptım. 04.11.2023'de taburcu edildim. Hastanedeyken bebeğimin sarılığı hafif yüksekti, 2 gün sonra kontrole çağırıldık. Sarılığının yükseldiğini, fototerapi alması gerektiğini ancak Yenidoğan yoğun bakımda yer olmadığını söyleyip özel oda teklif edildi.

Hastanede yatarken bebeğim için sarılık yükselmemesi adına hiçbir aksiyon alınmazken, para kazanmak amaçlı insanları mağdur etmek ne kadar doğru acaba? Doğum ücretim dışında bir de ekstra taburculuk işlemleri sırasında hastaneye ödeme yapmamız gerektiği söylendi. Bu ödemenin içeriği nedir diye sorduğumuzda, ne yazık ki sorumuza 'sağlık hizmet bedeli olabilir' tarzında inanılmaz mantıksız bir cevap verildi. AVM'de olmadığımı, herhangi bir mal hizmet bedeli olmadığını ben de biliyorum. Bu ödemeyi yapmamız gerektiği, hazırlıksız olduğumuzu söylediğimiz halde taburculuk işlemlerimizin yapılamayacağını söylediler, azarlayıcı bir tavır ile.

Ayrıca fototerapi için hastaneye geldiğimizde, 1 gün ara ile doğum yaptığım arkadaşımın bebeği Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde yatmaktaydı. Serviste birden fazla kuvözün boş olduğunu, neden bize özel oda fiyatı çıkardıklarını sordum. Bu iş resmen ticarete dönmüş, yazık! İnsanları zor zamanlarında ne güzel sıkıntıya sokuyorsunuz.

Ama bu tabi ki burada kalmayacak. Haksız yere alınan tüm haklarımı geri talep ediyorum. En önemlisi, doğum olduğu andan itibaren 28 gün Yenidoğan sürecinde kesinlikle hiçbir ücret talep edemezsiniz. Devletin kanunu var, yasası var. Sağlık Bakanlığı ve CİMER tarafından tüm haklarımı arayacağım. Faturalarım elimde, ivedilikle haksız olarak aldığınız ödemelerimin iadesini istiyorum!

08 Kasım 2024 16:56 (Şikayetten 1 saat sonra)

30596524 numaralı bildiriminiz bize ulaştı. Konu ile ilgili tarafınıza dönüş sağlanmıştır. 09.11.2024 tarihinde tarafınıza yeniden dönüş sağlanacaktır. Sağlıklı günler dileriz, Saygılarımla.

Nermin sonuçtan hiç memnun değil

28 Ağustos 2023 12:05
Tevfik sonuçtan hiç memnun değil

Yasal Hakkımız Olan Ücretsiz Tedavi İçin Haksız Ücret Alındı

04 Ekim 2025 13:51
Yasal Hakkımız Olan Ücretsiz Tedavi İçin Haksız Ücret Alındı
Özge sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Bilgilendirme Ve Haksız Ücretlendirme

07 Ocak 2025 19:51