Medistate Kavacık Hastanesi Damar Yolu Açılamadı

Medistate Kavacık Hastanesi Damar Yolu Açılamadı
03 Mayıs 2024 20:31

03/05/2024 tarihinde saat 18:06'da Medistate Kavacık Acil Servisi'nde muayene oldum. Koluma yanlış damar yolu açıldı. S***** Y****'ın hemşiresi, koluma yanlış damar yolu açarak beni serum takılmak üzere müşahede odasına yönlendirdi. Orada, saat 18:15'te serum takan bir hemşire kolumu kanattı. Serum takıldıktan 10 dakika sonra ağrı ve acıyla bağırdım ve hemşire çağırdım. Daha sonra gelen hemşire her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Yaklaşık 20-30 dakika sonra kolumda şişme ve acı meydana geldi. Bunu yan sedyedeki hasta yakınları da fark etti. Tekrar gelen aynı hemşire, ilaç yakar, şişme yok diyerek gitti. En sonunda acıya ve ağrıya dayanamayıp serumun çıkarılmasını istedim. Daha sonra başka bir hemşire gelerek diğer koluma damar yolu açmaya çalıştı, ancak başaramadı. İğne derinin içinde oynayıp durdu, sonra iğneye serumu yerleştirmeden aceleyle gitti ve başka bir hemşire çağırdı. Son gelen hemşire ise kolumdaki iki damar yolunun da uygun olmadığını, serumun derinin altına gittiğini belirtti ve üçüncü kez damar yolu açabileceğini söyledi, ancak ben bunu istemedim. İki hemşire ve bir hemşir olmak üzere üçü de damar yolunun uygun olmadığını bana söylemedi ve damar yolu olmadan koluma serum enjekte edildiğini dördüncü gelen hemşire bana teyit etti. Mesai saatleri dışında olduğu için saat 19:20 civarında amir ve başhekimle görüşemeyeceğimi öğrendim ve ağrı içinde, kolumu hissetmeyerek hastaneden ayrıldım. Doktor ve hemşirelerden hiçbiri benimle ilgilenmedi. Doktora serum takılmadığını bildirdim ve test sonuçlarımı alarak hastaneden ayrıldım. Acil serviste dört farklı hemşirenin üçünün damar yolu açmada yetersiz olduğunu şahitlerimle birlikte belirtmek istiyorum. Herhangi bir sağlık problemi yaşarsam gereğinin yapılmasını talep edeceğim. Hastanenin acilen bana danışmaya bıraktığım telefon numarasıyla geri dönüş yapmasını bekliyorum.

05 Temmuz 2024 18:02

Türkiye Hastanesi Acil Hemşire Çalışanları