Yunus sonuçtan hiç memnun değil

LG Soundbar Ve Vatan Bilgisayar'da Yaşanan Sorunlar

29 Ağustos 2024 17:07

25 Temmuz tarihinde LG SNH5 model Soundbar'ı Batıkent Vatan Bilgisayar şubesinden satın aldım. Kapalı kutu olarak tarafıma teslim edilen sistemi evde kurduğumda normalin çok üzerinde bir bas geldiğini fark ettim. 7 Ağustos tarihine kadar çeşitli cihazlar ve çeşitli dinleyicilerle bir sorun olup olmadığını test ettim. Daha sonra sistemi aldığım Vatan Bilgisayar Batıkent şubesine cihazın iadesi için götürdüm. İlgili personel cihazın iadesini sağlayamayacağını ve ancak servise gönderip bir sorun olması halinde değişim olabileceğini belirtti. İlgili şubede bulunan aynı model teşhir ürünü ile yaptığım denemelerde bana teslim edilen sistemle teşhir ürünün verdiği ses arasında aynı donanım ve bağlantı türü seçilerek yaptığım test neticesinde muazzam bir fark olduğunu yine kendim dışında 2 ayrı dinleyici vasıtası ile tespit ettim. Servis sürecinde ise Vatan Bilgisayar'ın online takip sisteminden cihazın şubeye ulaştığı bilgisini görüntüledim. Herhangi bir değişiklik olmaması sebebiyle müşteri hizmetlerini arayıp ürünüm hakkında bilgi almak istedim. Müşteri hizmetleri ürünün daha önce kapanmış olan bir servise hata ile gönderildiğini, tekrar Vatan Bilgisayar şubesine gönderilip tekrar başka bir LG servisine gönderileceğini beyan etti.

Ürünün servis sürecinin uzaması ve online sistemde herhangi bir değişiklik görünmemesi sebebiyle Vatan Bilgisayar müşteri hizmetlerini aradım. İlgili ürünün serviste olduğunu belirtip servisin iletişim numarasını tarafıma iletti. Servis ile görüşme sağladığımda üründe yapılan testler neticesinde herhangi bir problem olmadığını, ürünün geldiği gibi herhangi bir işleme tabi tutulmadan geri gönderileceğini belirtti. Bunun üzerine LG müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşme neticesinde servisten aldığım cevaptan farklı bir bilgi verilmedi. İşbu süreç sonunda LG ve Vatan Bilgisayar tarafından mağdur edildim. Ayan beyan ayıplı olan LG'nin üretip Vatan Bilgisayar'ın sattığı ve halen ilgili serviste bulunan ses sisteminin iadesi/değişimi ile ilgili işlem yapılmasını, yıllardır alışveriş yaptığım bu iki güzide firmanın bu ciddiyetsizlikle kötü bir intiba bırakmamasını dilerim.

02 Eylül 2024 15:58

LG merkezine şikayet kaydı bırakmıştım, servis tekrar kontrollerini yapacaktı. Bugün arandım ve tekrar kontrol yaptıklarını, bir sorun olmadığını dile getirdiler. Kesin şekilde sorunlu cihaz için test yaptık sorun yok diyorlar. Başka LG şikayetlerini incelediğimde onlarda da benzer şeyler yazıldığını gördüm. Serviste büyük ihtimal ses geliyor mu gelmiyor mu şeklinde bakılıyor. Hiçbir çözüm sunulmuyor.

LG Kategorileri